ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М. Ф. ГУЛОГО НУБіП УКРАЇНИ ВАЛЕНТИНА КАРПОВСЬКОГО

28 червня 2020 року

Сьогодні святкує славний Ювілеєй доктор ветеринарних наук, професор, академік Національної академії наук вищої освіти України, лауреат премії ім. С. З. Ґжицького, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого НУБіП України
Карповський Валентин Іванович!


ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ ВАЛЕНТИНЕ ІВАНОВИЧУ!


Дозвольте від щирого серця привітати Вас із Ювілеєм та подякувати Вам за Вашу невтомну працю на користь університету, фізіологічної та ветеринарної науки. Ваш талант організатора, менеджера, науковця і мудрого порадника викликають глибоку повагу у колег, однодумців, співробітників, аспірантів і студентів університету.

Розпочавши свій трудовий шлях у лоні університету ще в далекому 1982 р. асистентом, Ви цілком розкрили себе як педагога, керівника на посадах доцента, заступника декана, декана факультету, завідувача кафедри та професора, чим принесли значну користь факультету ветеринарної медицини та проявили свої чудові організаторські здібності. Ваше життєве кредо - «Роби людям добро». Тому навколо Вас завжди панує дружня та позитивна атмосфера, у кожному куточку України Ви маєте щирих друзів. Ваша наполегливість сприяє становленню міжнародних відносин.

Вас надзвичайно високо цінують у сучасній науці: Ви є членом спеціалізованих вчених рад із захисту кандидатських та докторських дисертацій у закладах вищої освіти України, редакційних колегіях ряду українських та закордонних наукових видань, Центральної ради Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка, Асоціації ветеринарних патологів України та головою Асоціації ветеринарних фізіологів. Глибоку повагу і авторитет у науковому співтоваристві Ви заслужили, перш за все, своїми фундаментальними науковими працями, список яких складається з понад 400 найменувань: це і 31 патент на винаходи та корисні моделі, 17 монографій з питань кортико-вегетативної регуляції фізіологічних функцій організму тварин, 12 навчальних підручників та посібників з грифом Міністерства аграрної політики України та Міністерства освіти та науки України, ряд навчальних програм, технічні умови на нові кормові добавки для тварин. Ваш блискучий талант науковця та організатора розкрився і на посаді керівника відділення біології Національної академії наук вищої освіти України. Тут Вам вдалося згуртувати цвіт біологічної і, зокрема, фізіологічної науки України та зарубіжжя. Ви володієте надзвичайними комунікативними здібностями, здатні не лише знайти спільну мову із молоддю, але й зацікавити її у вивченні дисциплін. Ваші лекції завжди живі та насичені цікавими прикладами із життя, що сприяє залученню студентів до участі у науковому житті кафедри.

Ви є неперевершеним науковим керівником для аспірантів та науковим консультантом для докторантів. Тут Ви не лише вміло виконуєте свої обов’язки, але й завжди вислухаєте свого здобувача, допоможете науковою або життєвою порадою та спрямуєте всі зусилля на досягнення поставленої мети. Тож жоден із Ваших учнів не зійшов з дистанції й успішно завершив роботу над дисертацією. Це дало Вам можливість створити власну наукову школу, яка постійно розширюється та налічує в даний момент 13 кандидатів, 2 докторів наук із спеціальності "Фізіологія людини і тварин" та цілу плеяду спеціалістів ветеринарної медицини.

Особливо дозвольте відзначити Ваш внесок у розвиток фізіології вищої нервової діяльності. Як багаторічний керівник наукових тематик Ви надзвичайно вдало плануєте наукові експерименти та організовуєте виконання всього об’єму досліджень. Безперечною перевагою Вашого підходу до науки є здатність організувати фундаментальні дослідження в умовах фермерських господарств та впроваджувати нові наукові розробки, що приносять користь тваринницькій галузі.

Вже багато років наші долі пов’язані спільною працею. Творчий імпульс, який Ви отримали після закінчення нашого університету у 1982 р., не згас і зараз підносить у розвиткові славну когорту ветеринарних спеціалістів, науковців, які завжди відплачують Вам за розуміння і підтримку своєю щирою шаною. Ваша віра в перемогу, оптимізм, уміння мислити нестандартно та сміливо завжди вели Вас уперед. Ваше бажання відкривати нові обрії спонукає віднаходити невідомі зрізи дійсності. Бажаємо Вам якомога довше залишатись таким, яким ми Вас знаємо і цінуємо: сміливим і несподіваним науковцем, який випереджає час, спроможним радіти досягненням інших, прекрасним співробітником, що пам’ятає про все, хоча це і завдає чимало клопоту, різносторонньою особистістю, яка вміє і керувати, і робити високу наку, і плавати на човнах та яхтах, і побудувати власноруч дім, і відремонтувати авто – одним словом, Людиною, в чиєму серці знаходиться місце і для родини, і для роботи, і для друзів.

Вельмишановний Валентине Івановичу! У день Вашого Ювілею бажаємо Вам міцного здоров’я, сімейного затишку, плідної праці, нових наукових звершень та добрих справ! Нехай Ваше життя завжди буде наповнене невичерпною енергією, натхненням, оптимізмом і новими плідними здобутками. А ще хочемо, щоб поряд із Вами завжди були працьовиті, віддані і випробувані співробітники та учні, що завжди підтримуватимуть вогонь Ваших незгасимих ідей і помислів.


На довгий вік, на многії літа,
На шану від людей, тепло родинне,
Стелися, доле, крізь усе життя,
Лише добром для доброї людини.

Бажаємо, щоб кожне починання
Було успішно втілене в життя,
Нехай людська повага і визнання
Крокують поруч з Вами в майбуття.

Любові Вам і злагоди в родині,
Не знати горя, смутку і біди,
Хай прибуває щедро Вам щоднини
Із сонця й вітру, із роси й води!


Від імені колективу кафедри, завідувач,
професор Віктор Томчук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook