Вчена рада Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК: засідання онлайн

9 червня 2020 року
     4 червня 2020 р. відбулося онлайн-засідання вченої ради лабораторії на платформі програми Webex meeting, на якому були присутні 24 учасники, зокрема 14 членів вченої ради.

     Згідно порядку денного для подання на конкурс МОН України було розглянуто та затверджено 6 наукових проєктів, керівниками яких затвердили професорів Валерія Ушкалова і Світлану Хижняк, к.с.-.г.н. Ілону Бондаренко і Христину Курту, к.вет.н. Олександру Кеппл, д.вет.н. Олену Волосянко. На конкурс Національного фонду фундаментальних досліджень було розглянуто 2 проєкти (керівники: Валерій Ушкалов, к.б.н. Наталія Волощук).

     Заслухали звіти аспірантів:

  • аспіранта очної форми навчання Безпалька Олександра Олеговича, який представив звіт за І півріччя І року навчання та виконання індивідуального плану згідно теми дисертаційної роботи: «Мікробіологічні параметри утилізації курячого посліду», науковий керівник: д.вет.н, професор, член-кореспондент НААН України Ушкалов В.О.

  • аспірантку очної форми навчання Шайко Анжелу Сергіївну, яка представила звіт за І півріччя ІІ року навчання та виконання індивідуального плану згідно теми дисертаційної роботи: «Вивчення впливу комплексного застосування пробіотиків у птахівництві», науковий керівник: д.вет.н, професор, член-кореспондент НААН України Ушкалов В.О.

  • аспірантку очної форми навчання Велинську Альону Олександрівну, яка представила звіт за І півріччя І року навчання та виконання індивідуального плану згідно теми дисертаційної роботи: «Біохімічні шляхи токсичного впливу пестицидів комплексної дії in vitro», науковий керівник: д.с.-г.н, професор Хижняк С.В.

     Професори Володимир Войціцький, Вячеслав Данчук, Валентин Дрозда відзначили, що індивідуальні навчальні плани аспіранти виконали в повному обсязі. Необхідно зазначити, що усі дослідження аспіранти виконували на базі лабораторії. Вчена рада УЛЯБП АПК ухвалила звіти аспірантів за І півріччя 2020 року навчання затвердити та рекомендувати аспірантів для подальшого навчання в аспірантурі.

     Винесено на розгляд та затвердження «Настанови з належної практики виробництва молока», яку представив Вячеслав Данчук.

     Настанову схвалили та рекомендували до розгляду на науково-методичній раді Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Також на засіданні було представлено низку нагальних питань щодо роботи лабораторії та проходження акредитації. Про готовність лабораторії до акредитації доповіла начальник науково-організаційного відділу впровадження систем управління, стандартизації та метрології Тетяна Колесникова.

     Заслухали завідувачів відділів про проблеми та поточний стан справ у підрозділах, зокрема, завідувача науково-дослідного моніторингу ґрунтів та агроресурсів Ольгу Нагорну.

     Аналізуючи діяльність лабораторії Валерій Ушкалов відзначив, що незважаючи на карантин УЛЯБП АПК продовжувала працювати. Але у зв’язку з ситуацією в країні значно зменшилася кількість комерційних замовлень. Співробітники виконували усі запити з аналізувань, які надходили від замовників, а сектор приймання замовлень видавали результати. При цьому виконували усі умови карантину (вологе прибирання та дезінфекція приміщень, спецодяг та маски, дотримання дистанції між співробітниками тощо).

Світлана Мідик,
секретар вченої ради УЛЯБП АПК
Валерій Ушкалов,
директор УЛЯБП АПК НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook