Модуль Жана Моне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС" (587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE)

Одним із ключових пріоритетів України є стратегічна інтеграція нашої країни в Європейський Союз, яка визначається її тісним географічним розташуванням та взаємодією у торгівлі, насамперед, сільськогосподарською продукцією. Законодавство та стратегія ЄС у сфері гарантування безпечності харчових продуктів постійно змінюються та вдосконалюються завдяки надбанню нового досвіду та науковим дослідженням. Відповідно до Угоди про асоціацію Україна повинна наблизити санітарне та фітосанітарне (СФС) законодавство до вимог ЄС, щоб отримати дозвіл на експорт до країн-торговельних партнерів, які визнають систему контролю ЄС. У 2016 році Кабінет Міністрів України оголосив про створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів (Держпродспоживслужби) як нового компетентного органу для всіх продуктів тваринного та рослинного походження, харчових продуктів та кормів на базі Держветфітослужби України. Реформування системи контролю безпечності харчових продуктів та створення нової служби  показав, що в нашій країні ще недостатньо поінформовані про концепцію безпечності харчових продуктів та основні аспекти офіційного контролю за безпечністю харчових продуктів в ЄС, що також підтверджується кількома європейськими проектами, які нині тривають в Україні. Такий стан є результатом, принаймні частково, недостатньої інформації в галузі контролю за безпечністю харчових продуктів і відповідальністю залучених суб'єктів, та серйозних прогалин у навчальних програмах майбутніх ветеринарних експертів. Міждисциплінарний характер забезпечення безпечності харчових продуктів вимагає складних знань майбутніх фахівців з харчової безпечності. Органічне сільськогосподарське виробництво, що набуває значного розвитку в нашій країні, вимагає від фахівця з безпечності харчових продуктів знань про основні європейські вимоги до такого виду продукції.

Модуль Жана Моне в галузі управлінні безпечністю харчових продуктів Європейського Союзу сприятиме кращому розумінню системи гарантування безпечності харчових продуктів, що застосовується в ЄС та цілей офіційного контролю харчових продуктів в країнах Євросоюзу. Цей курс матиме додаткову цінність з точки зору розробки та модернізації навчальних програм та розуміння ролі ЄС та національних органів в управлінні політикою безпечності харчових продуктів, що забезпечить студентів відповідні знаннями, необхідними на нинішньому ринку праці в Україні.

Запрошуємо до реєстрації на Модуль Жана Моне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"

 

2019/2020

 Весняна школа 2020

Навчання онлайн, або виклики в умовах коронавірусу

Контроль органічних продуктів за Європейськими вимогами

Поширюємо свій досвід та знання серед студентів Національного університету харчових технологій

Долучаємося до заходів Міжнародного Інформаційного тижня Еразмус+ в Україні

Європейські практики протидії резистентності до протимікробних препаратів

Розпочався третій етап реалізації Модуля Жана Моне "Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС"

Спільна праця для покращення системи контролю в Україні та її наближення до європейської

2018/2019

 РЕЄСТРАЦІЯ НА ІІ ЕТАП МОДУЛЮ

Визначаємо «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ»

 

ВЕСНЯНА ШКОЛА Модуля Жана Монне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС" «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів»

Студенти магістри ОС "Ветеринарна санітарії, гігієна і експертиза розпочали свою знайомство з системою контролю безпечності харчових продуктів у Європейському Союзі

Вимоги до виробництва органічних харчових продуктів - в курсі "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"

Модернізація освітніх програм в умовах європейської інтеграції національної вищої освіти та узгодження єдиного підходу щодо викладання актуальних ключових тем з безпечності харчових продуктів у програмі підготовки лікарів ветеринарної медицини

Навчаємося у європейських лідерів кормової галузі

Лідер Модуля "Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС", професор Ольга Якубчак виступила на Всеукраїнському круглому столі «Пест Контроль: виклики для України в умовах глобалізації»

Обговорюємо необхідність та можливості модернізації освітньої програми підготовки лікарів ветеринарної медицини

Стартував черговий етап Модуля Жана Моне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"

2017/2018

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Національним університетом біоресурсів та природокористування України

Проект Програми Еразмус+ Жан Моне учасник Міжнародної літньої школи СТАЛЕ ВИРОБНИЦТВО ТА СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У ЄС: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Лекція з контролю органічного виробництва для викладачів і науковців факультету ветеринарної медицини

"Органічна Україна 2018" - в центрі головної події перспективної галузі

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Контроль безпечності харчових продуктів. Україна -ЄС: невирішені питання"

Модуль Жана Моне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"

Відкриття модуля "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС"

 Проблеми безпечності харчових продуктів та сталості використання водних ресурсів

Конференція Жана Моне для бенефіціарів 2017 року

 

Лідер модуля
Якубчак Ольга Миколаївна

Тел.:

 Завдувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, професор. Має багаторічний досвід досліджень та викладання в галузі оцінки безпечності та якості харчових продуктів, практичний досвід впровадження міжнародних та європейських стандартів в національну систему стандартів гарантування безпечності харчових продуктів. Вона працювала експертом та консультантом в національних установах (член технічної комісії 93/3 "Контроль за безпекою харчових продуктів", Національна комісія Кодексу Аліментаріус України (2006-2015 рр.)), сертифікований фахівець з "Управління безпечністю харчових продуктів відповідно до HACCP" (сертифікат№: UA / 009/000016) . У 2008 році була учасницею тренінгу "Аудит системи HACCP" в рамках ініціативи "Краще навчання задля безпечності харчових продуктів" (BTSF - Better training for safer food ) організованої Директоратом з питань охорони здоров'я та захисту прав споживачів Європейської Комісії , яка охоплює європейське законодавство про харчові продукти та корми, правила охорони здоров'я та благополуччя тварин і здоров'я рослин. Упродовж трьох останніх навчальних років вона розробила та впровадила ряд лекційних курсів для студентів ОС Магістр «Аналіз мікробіологічних ризиків в харчових продуктах і кормах», «Офіційний аудит системи забезпечення безпеки харчових продуктів та кормів" та була керівником проектної групи з відкриття нової спеціальності "Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза".

 

координатор модуля
Галабурда Марія Алімівна

Тел.:

Кандидат біологічних наук, доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи. Викладає на англомовному потоці дисципліну ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва. Вивчає підходи до аналізу і оцінки ризиків харчових продуктів. Брала участь в європейських освітніх програмах та міжнародній дослідницькій програмі (NATO CLG (SA LST.CLG977291), голландсько-українському проекті Infomoloko, тренінгах Проектів Twinning "Підтримка української ветеринарної служби у вдосконаленні правових та технічних аспектів системи контролю харчових продуктів ", проект EuropeAid / 114025 / C / SV / UA  тренінгів з вимог законодавства ЄС щодо імпорту продуктів тваринництва. Мала досвід інспектування підприємств з виробництва харчових продуктів для METRO в компанії Bureu Veritas (сертифікат № UA / 034/00052).

 

учасник модуля, фахівець з органічного виробництва
Білик Руслан Іванович

Тел.:

Електронна пошта: [email protected]

Кандидат ветеринарних наук. Має досвід роботи в галузі якості та безпечності харчових продуктів та розробки, впровадження стандартів, процедур, інструкцій, настанов, правил. Займався проведенням курсів з впровадження GLP, GMP в Інституті післядипломної освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Експерт з органічного виробництва молочних продуктів у проекті Швейцарського науково-дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL). 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook