Проект Програми Еразмус+ Жан Моне учасник Міжнародної літньої школи СТАЛЕ ВИРОБНИЦТВО ТА СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У ЄС: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ
Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та координатор Модуля Жана Моне програми Ерасмус+ "Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС" Галабурда М.А. стала учасником та представила доповідь на тему "Пріоритети ЄС щодо безпечності харчових продуктів" під час проведення 7-8 червня Міжнародної Літньої Школи СТАЛЕ ВИРОБНИЦТВО ТА СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У ЄС: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ / EcoFood-2018 в Національному університеті харчових технологій.
Захід відбувався в рамках реалізації інших проектів програми ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE).
В роботі літньої школи в якості доповідачів та слухачів взяли участь представники промисловості, державних
органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій, викладачі, дослідники та студенти.
Під час заходу було розглянуто питання сучасного стану та викликів сталого виробництва та споживання продуктів харчування у ЄС:
Інструменти, політика та кращі практики сталого виробництва та споживання у ЄС та Україні.
Принципи екологічної політики ЄС в рамках стратегії сталого розвитку;
Екологічні, енерго- та ресурсоефективні технології у виробництві харчових продуктів у ЄС;
Європейські системи технічного регулювання та стандартизації;
Наближення технічного регулювання у сфері виробництва продуктів харчування в Україні до вимог ЄС.
Представлені доповіді викликали неабиякий інтерес у учасників літньої школи.