Організація практик студентів


Практична підготовка студентів  факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є обов’язковим компонентом навчальної програми для здобуття кваліфікаційного рівня, що має на меті набуття студентом професійних навиків та вмінь. Вона здійснюється на передових сучасних харчових підприємствах.

Спеціальність  G 13 «Харчові технології»

ОС "Бакалавр"

Перелік баз навчальної практики для студентів 1 курсу

 

- ДП ВАТ « Київхліб» (м. Київ)

- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» (Київська обл.)

- Філія ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» (Київська обл.)

- Кондитер-Трейд, «ТМRoshen» (м. Київ)

- ПрАТ «Оболонь» (м. Київ)

- Булочно-кондитерський комбінат, м. Київ ТОВ «Київський БКК» (м. Київ)

- ІП «Кока Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)

- «ПІІ «Макдональдз Юкрейн» ЛТД» (м. Київ)

- ПАТ «Київський маргариновий завод» (м. Київ)

- ПАТ «Карлсберг Україна» (м. Київ)

- ПАТ «Мономах» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)

- ПАТ "ППР Броварський" ТМ "Інделіка" (Київська обл.)

- ПІІ «БІЛЛА Україна», м. Київ

- ПРАТ «Вімм Білль Данн Україна» (м. Київ)

- СП ТОВ «Нива Переяславщини» (Київська обл.)

- ТДВ «Яготинський маслозавод» (Київська обл.)

- ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат» (Київська обл.)

- ТОВ «Асканія-пак» (м. Київ)

- ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (м. Київ)

- ТОВ «Київська макаронна фабрика» (м. Київ)

- ТОВ «Молочна компанія «Мілк Лайн» (Київська обл., с. Томилівка)

- ТОВ «Перший столичний хлібзавод» (Київська обл., с. Нові Петрівці)

Перелік баз виробничої практики для студентів 3 курсу

- концерну «PHW» Wiesenhof Gastro Service (Німеччина)

- «Scanflavour» (Данія)

- «Могунція-Україна»  

- G.A.E.C. du Buron de Fages (Франція)

- Jilly's Pasta and Foods (Канада)

- «Глобинського м’ясокомбінату»  

- «Чиста вода»  

- ТОВ «Фірма «Фавор»»  

- ПАТ «Оболонь»  

- ПрАТ «Карлсберг Україна»  

- Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед  

- ПАТ «КИЇВХЛІБ»  

- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»  

- СІЛЬПО-ФУД   

- ООО АШАН  

- ЛТД «Орими Трэйд» 

- ТОВ "Савин Продукт"  

- ПП «Алма-Веко Фуд» 

ОС "Магістр"

Перелік баз виробничої практики для студентів

ОПП "Технології зберігання, консервування та переробки м'яса"

- ПРаТ "Охтирський м'ясокомбінат", м. Охтирка, Сумська обл.

- ТОВ "Київський БКК", м. Київ

- Центр закладів харчування НУБіП України

- ТОВ "ЕДВАЙС ГРУП", м. Черкаси

- ПП "АЛМА-ВЕКО ФУД", м. Київ

- ТОВ "Фірма Зоря", м. Полтава

 

Перелік баз виробничої практики для студентів

ОПП "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів"

- ТОВ "Дом Фактор", м. Лубни, Полтавська обл.

- ТОВ "ФудСільпо", м. Дрогобич, Львівська обл.

- ПП "Рибний світ "Океанія", м. Вишневе, Київська обл.

- ПП "Sergio", смт. Немішаєво, Київська обл.

- ТОВ "Велика Кишеня"

Перелік баз науково-дослідницької практики для студентів

ОНП "Нутриціологія" 1 року навчання

- Українська лабораторія якості і безпечності продукції АПК

- Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів

- Інститут продовольчих ресурсів НААН України

- Лабораторія геноміки людини інститут молекулярної біології і генетики

- Фітнес клуб Sport Life

- Фітнес клуб Спорт Ленд

- Фітнес клуб АтлетіКо

- Фітнес клуб Hard gym

- Асоціація дієтологів України

- ТОВ "Сільпо Фуд",  м. Київ

- ТОВ "Гудвайн", м. Київ 

- Еко-Лавка, м. Київ

- ТОВ "Асоціація дитячого харчування"

- Завод дитячого харчування "Яготинське для дітей"

- АТ "Одеський консервний завод дитячого харчування"

- ТОВ "Хорольський завод дитячого харчування"

- ТОВ "Південний консервний завод дитячого харчування"

 

Перелік баз педагогічної (асистентської) практики для студентів

ОНП "Нутриціологія" 2 року навчання

- Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів

- Процесів і обладнання переробки продукції АПК

- Стандартизації та сертифікації сількогосподарської продукції

- ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України»

- ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»

На кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів створено всі необхідні умови для забезпечення якісної практичної підготовки студентів за всіма напрямками.

 

 

Кожного року студенти 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» разом з викладачами відвідували різні підприємства харчової промисловості, де мали можливість ознайомитися з технологічними процесами варіння пива, випічки хліба, виробництва сирів, молочної, м’ясної та рибної продукції, проводили дегустації.

Згідно наказу № 656 «С» для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців, відповідно до робочого навчального плану та «Тимчасового порядку проведення  практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів нубіп України в умовах карантину» організовано навчальну практику дистанційно.

Наказ № 656 «С»

 

Мета навчальної практики – ознайомлення студентів з виробничою і господарською діяльністю підприємств харчової промисловості.

Навчальна практика покликана сформувати у студентів уяву про особливості структури та організації діяльності підприємств м’ясо- та рибопереробного профілю, про технологічне обладнання та умови його експлуатації, про необхідні професійні навички та уміння приймати рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах при виконанні обов’язків, властивих їх майбутньому фаху.

Робоча програма практики

Щоденик навчальної практики 

Програмою навчальної практики передбачено опрацювання наступних  тем:

    01.06–02.06 – Онлайн зустріч зі студентами, знайомство. «Хлібобулочні вироби» (https://www.youtube.com/watch?v=1Ebg4OzVCl4; https://www.youtube.com/watch?v=4v9JtrKU_PM);

03.06 – «Консервовані баклажани і помідори Черрі» (https://www.youtube.com/watch?v=FbFqAsxi_SE);

04.06 – «Пряники і вівсяне печиво» (https://www.youtube.com/watch?v=MURFJsys9sE);

05.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;

09.06 – «Морозиво» (https://www.youtube.com/watch?v=zagD0LQdsDE);

10.06 – «Какао» (https://www.youtube.com/watch?v=2yV18dkJMNQ);

11.06 – «Сирокопчена ковбаса» (https://www.youtube.com/watch?v=ngQU1EVLICo);

12.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;

15.06 – «Кукурудзяні палички і квас» (https://www.youtube.com/watch?v=V9wTCkVMJ4Q);

16.06 – «Заварні тістечка і Празький торт» (https://www.youtube.com/watch?v=Q0Rdf3jamUQ);

17.06 – «Молочні продукти з козячого молока» (https://www.youtube.com/watch?v=3LsFtK6bI2U); https://www.youtube.com/watch?v=MPmocrqwAzs);

18.06 – «Молочні продукти для дітей» (https://www.youtube.com/watch?v=Q_QRf_ptlKM);

19.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;

22.06 – «Кисломолочний сир» (https://www.youtube.com/watch?v=KMi39PqqQYU);

23.06 – «Гірчиця і хрін» (https://www.youtube.com/watch?v=AWHq0mQFEfY);

24.06 – «Варені і напівкопчені ковбаси» (https://www.youtube.com/watch?v=wFOsrFa3KwM);

25.06 – «Риба і морепродукти» (https://www.youtube.com/watch?v=vEsPfzGPBWg; https://www.youtube.com/watch?v=qGiDUvErD9g);

         26.05 – Захист звіту.

 

 Онлайн здача навчальної практики студентів 1 курсу 

Як  підсумок, на базі платформи Zoom студенти та викладачі детально обговорили технологічні процеси різноманітних харчових продуктів, асортимент, терміни зберігання.

Звіти приймали викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян, Олена Очколяс, Анастасія Іванюта.

Студенти проявили велику активність під час дискусії і дуже сподіваються, що незабаром зможуть відвідати підприємства харчової промисловості і на власні очі побачити як там все відбувається!

Звіти по навчальній практиці