Організація практик студентів
Практична підготовка студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є обов’язковим компонентом навчальної програми для здобуття кваліфікаційного рівня, що має на меті набуття студентом професійних навиків та вмінь. Вона здійснюється на передових сучасних харчових підприємствах.
Спеціальність G 13 «Харчові технології»
ОС "Бакалавр"
Перелік баз навчальної практики для студентів 1 курсу
- ДП ВАТ « Київхліб» (м. Київ)
- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» (Київська обл.)
- Філія ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» (Київська обл.)
- Кондитер-Трейд, «ТМRoshen» (м. Київ)
- ПрАТ «Оболонь» (м. Київ)
- Булочно-кондитерський комбінат, м. Київ ТОВ «Київський БКК» (м. Київ)
- ІП «Кока Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)
- «ПІІ «Макдональдз Юкрейн» ЛТД» (м. Київ)
- ПАТ «Київський маргариновий завод» (м. Київ)
- ПАТ «Карлсберг Україна» (м. Київ)
- ПАТ «Мономах» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)
- ПАТ "ППР Броварський" ТМ "Інделіка" (Київська обл.)
- ПІІ «БІЛЛА Україна», м. Київ
- ПРАТ «Вімм Білль Данн Україна» (м. Київ)
- СП ТОВ «Нива Переяславщини» (Київська обл.)
- ТДВ «Яготинський маслозавод» (Київська обл.)
- ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат» (Київська обл.)
- ТОВ «Асканія-пак» (м. Київ)
- ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (м. Київ)
- ТОВ «Київська макаронна фабрика» (м. Київ)
- ТОВ «Молочна компанія «Мілк Лайн» (Київська обл., с. Томилівка)
- ТОВ «Перший столичний хлібзавод» (Київська обл., с. Нові Петрівці)
Перелік баз виробничої практики для студентів 3 курсу
- концерну «PHW» Wiesenhof Gastro Service (Німеччина)
- «Scanflavour» (Данія)
- G.A.E.C. du Buron de Fages (Франція)
- Jilly's Pasta and Foods (Канада)
- «Глобинського м’ясокомбінату»
- Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед
- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»
- ООО АШАН
ОС "Магістр"
Перелік баз виробничої практики для студентів
ОПП "Технології зберігання, консервування та переробки м'яса"
- ПРаТ "Охтирський м'ясокомбінат", м. Охтирка, Сумська обл.
- ТОВ "Київський БКК", м. Київ
- Центр закладів харчування НУБіП України
- ТОВ "ЕДВАЙС ГРУП", м. Черкаси
- ПП "АЛМА-ВЕКО ФУД", м. Київ
- ТОВ "Фірма Зоря", м. Полтава
Перелік баз виробничої практики для студентів
ОПП "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів"
- ТОВ "Дом Фактор", м. Лубни, Полтавська обл.
- ТОВ "ФудСільпо", м. Дрогобич, Львівська обл.
- ПП "Рибний світ "Океанія", м. Вишневе, Київська обл.
- ПП "Sergio", смт. Немішаєво, Київська обл.
- ТОВ "Велика Кишеня"
Перелік баз науково-дослідницької практики для студентів
ОНП "Нутриціологія" 1 року навчання
- Українська лабораторія якості і безпечності продукції АПК
- Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів
- Інститут продовольчих ресурсів НААН України
- Лабораторія геноміки людини інститут молекулярної біології і генетики
- Фітнес клуб Sport Life
- Фітнес клуб Спорт Ленд
- Фітнес клуб АтлетіКо
- Фітнес клуб Hard gym
- Асоціація дієтологів України
- ТОВ "Сільпо Фуд", м. Київ
- ТОВ "Гудвайн", м. Київ
- Еко-Лавка, м. Київ
- ТОВ "Асоціація дитячого харчування"
- Завод дитячого харчування "Яготинське для дітей"
- АТ "Одеський консервний завод дитячого харчування"
- ТОВ "Хорольський завод дитячого харчування"
- ТОВ "Південний консервний завод дитячого харчування"
Перелік баз педагогічної (асистентської) практики для студентів
ОНП "Нутриціологія" 2 року навчання
- Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів
- Процесів і обладнання переробки продукції АПК
- Стандартизації та сертифікації сількогосподарської продукції
- ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України»
- ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»
На кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів створено всі необхідні умови для забезпечення якісної практичної підготовки студентів за всіма напрямками.
Кожного року студенти 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» разом з викладачами відвідували різні підприємства харчової промисловості, де мали можливість ознайомитися з технологічними процесами варіння пива, випічки хліба, виробництва сирів, молочної, м’ясної та рибної продукції, проводили дегустації.
Згідно наказу № 656 «С» для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців, відповідно до робочого навчального плану та «Тимчасового порядку проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів нубіп України в умовах карантину» організовано навчальну практику дистанційно.
Мета навчальної практики – ознайомлення студентів з виробничою і господарською діяльністю підприємств харчової промисловості.
Навчальна практика покликана сформувати у студентів уяву про особливості структури та організації діяльності підприємств м’ясо- та рибопереробного профілю, про технологічне обладнання та умови його експлуатації, про необхідні професійні навички та уміння приймати рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах при виконанні обов’язків, властивих їх майбутньому фаху.
Програмою навчальної практики передбачено опрацювання наступних тем:
01.06–02.06 – Онлайн зустріч зі студентами, знайомство. «Хлібобулочні вироби» (https://www.youtube.com/watch?v=1Ebg4OzVCl4; https://www.youtube.com/watch?v=4v9JtrKU_PM);
03.06 – «Консервовані баклажани і помідори Черрі» (https://www.youtube.com/watch?v=FbFqAsxi_SE);
04.06 – «Пряники і вівсяне печиво» (https://www.youtube.com/watch?v=MURFJsys9sE);
05.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
09.06 – «Морозиво» (https://www.youtube.com/watch?v=zagD0LQdsDE);
10.06 – «Какао» (https://www.youtube.com/watch?v=2yV18dkJMNQ);
11.06 – «Сирокопчена ковбаса» (https://www.youtube.com/watch?v=ngQU1EVLICo);
12.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
15.06 – «Кукурудзяні палички і квас» (https://www.youtube.com/watch?v=V9wTCkVMJ4Q);
16.06 – «Заварні тістечка і Празький торт» (https://www.youtube.com/watch?v=Q0Rdf3jamUQ);
17.06 – «Молочні продукти з козячого молока» (https://www.youtube.com/watch?v=3LsFtK6bI2U); https://www.youtube.com/watch?v=MPmocrqwAzs);
18.06 – «Молочні продукти для дітей» (https://www.youtube.com/watch?v=Q_QRf_ptlKM);
19.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
22.06 – «Кисломолочний сир» (https://www.youtube.com/watch?v=KMi39PqqQYU);
23.06 – «Гірчиця і хрін» (https://www.youtube.com/watch?v=AWHq0mQFEfY);
24.06 – «Варені і напівкопчені ковбаси» (https://www.youtube.com/watch?v=wFOsrFa3KwM);
25.06 – «Риба і морепродукти» (https://www.youtube.com/watch?v=vEsPfzGPBWg; https://www.youtube.com/watch?v=qGiDUvErD9g);
26.05 – Захист звіту.
Онлайн здача навчальної практики студентів 1 курсу
Як підсумок, на базі платформи Zoom студенти та викладачі детально обговорили технологічні процеси різноманітних харчових продуктів, асортимент, терміни зберігання.
Звіти приймали викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян, Олена Очколяс, Анастасія Іванюта.
Студенти проявили велику активність під час дискусії і дуже сподіваються, що незабаром зможуть відвідати підприємства харчової промисловості і на власні очі побачити як там все відбувається!