Відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: " Сучасні геоінформаційні технології у гібридних війнах та військових конфліктах "

23 листопада 2018, 10:00
НУБіП, 6 корпус, аудиторія 234
23 листопада 2018 року на факультеті землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: " Сучасні геоінформаційні технології у гібридних війнах та військових конфліктах".
Організаторами круглого столу стали кафедра геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі та НУБіП України, ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та асоціація «Земельна спілка України».
Круглий стіл зібрав біля 50 учасників з: вищих навчальних закладів, держаних установ і організацій та приватних компаній в сфері геоінформаційних технологій та технологій дистанційного зондування Землі і також підрозділів Збройних сил України.
Зі вступним словом виступили декан факультету землевпорядкування Тарас Олексійович Євсюков і завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Станіславівна Кохан.
На даному заході з доповідями та обговореннями виступили:
Станкевич Сергій Арсенійович - Open scientific geospatial data in military applications: data fusion, superresolution and spectra transfer.
Доманський Олексій Олександрович - Використання супутникових знімків для завдань розвідки та оборони.
Путренко Віктор Валентинович – Аналіз регіональних військових конфліктів з використанням ГІС.
Липський Валентин Тофільович  – Сучасні геоінформаційні системи у сфері національної безпеки.
Пєстова Ірина Олександрівна - Картування змін рослинного покриву з використанням різночасових багатоспектральних супутникових зображень.
Мартин Андрій Геннадійович - Розвиток професійної підготовки фахівців для геоінформаційного забезпечення збройних сил України.
Костюченко Юрій Васильович - Застосування методик аналізу великих обсягів неструктурованих даних з різнорідних джерел та адаптивних поведінкових моделей для виявлення просторово-часових особливостей соціально-економічних змін на кризових територіях.
Активну участь в обговоренні питань використання сучасних геоінформаційних систем і технологій у гібридних війнах та військових конфліктах приймали Востоков Анатолій Борисович, Дороздівський Олег Петрович, Крельштейн Петро Давидович та інші.

За результатами обговорення заслуханих доповідей та проведеної  дискусії, запропоновано рекомендації щодо створення нових та вдосконалення існуючих географічних інформаційних систем; удосконалення підходів геоінформаційного аналізу й моделювання; впровадження новітніх технологій збирання та оновлення геопросторових даних; у зв’язку із започаткуванням нової спеціальності «Науки про Землю» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України доцільно включити до вивчення навчальних дисциплін завдань геоінформаційного аналізу й моделювання, інтелектуального аналізу даних для забезпечення потреб Збройних сил України.

 

Олег Дроздівський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook