Ректорат: підписання угоди про вступ НУБіП до Великої хартії університетів, навчальний процес і реалізація програми енергозбереження

14 вересня 2018 року

     14 вересня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук інформував про підписання угоди про вступ НУБіП до Великої хартії університетів, яке заплановане на 18 вересня в одному з найстаріших вишів Європи – Університеті Саламанка (Іспанія). А також – про використання бюджетних коштів, зазначивши, що фінансування надходить у штатному режимі і великих пересторог по загальному фонду немає.

     Про навчальний процес і відвідуваність занять, зокрема магістрами, доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Вислухавши його інформацію і аналіз стану справ з відвідуванням, Станіслав Ніколаєнко рекомендував деканам і директора ННІ посилити контроль за дисципліною, причому робота в цьому напрямі повинна бути проведена системна і планова. У свою чергу викладачі повинні більше уваги приділити мотивації студента до вивчення дисциплін, які вони читають.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк навів дані про стан поселення у студентські гуртожитки на 2018/2019 навчальний рік. Наразі вже поселені майже п’ять з половиною тисяч студентів.

     Реалізація програми енергозбереження протягом 2018 року була центром доповіді проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка. Зокрема, триває ремонт покрівлі у 6-му навчальному корпусі і заміна вікон у навчальних корпусах №№ 1 і 4. У останньому до холодів буде завершено відновлення фасаду. Тривають аналогічні роботи і у гуртожитках.

     Підбиваючи підсумки, очільник університет звернув увагу на підтримання у колективі сприятливого морально-психологічного клімату, забезпечення якості освітнього процесу (звідки похідними є успішність, дисципліна і відвідування студентами занять) і, зокрема, проведення лабораторно-практичних занять. Стосовно ситуації по гуртожитках, то тут слід продовжувати контроль за станом кімнат та дотриманням порядку. І наостанок: керівництво університету вже приступило до формування бюджету на 2019 рік, тож очільники факультетів та ННІ можуть вносити на розгляд свої пропозиції.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Ірина Білоус

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook