У НУБіП України обговорено роль молоді у розвитку АПК України

26 квітня 2018 року

26 квітня 2018 року у НУБіП України за ініціативою кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту вже вдруге відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Роль молоді у розвитку АПК України», проведення якої факультет аграрного менеджменту спільно з гуманітарно-педагогічним факультетом присвятили  120-річчю заснування університету. Вперше участь у конференції разом зі студентами обох факультетів та інших вищих навчальних закладів України взяли участь учні загальноосвітньої школи №166 Солом’янського району м. Києва.

Відкрила зібрання молоді модератор конференції, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор економічних наук, професор Лідія Шинкарук, яка привітала учасників та підкреслила надзвичайну актуальність та важливість питання ролі молоді у соціальному і економічному розвитку країни. 

 

Учасників конференції також привітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який від імені керівництва університету побажав плідної наукової дискусії і вироблення практичних рішень та порадив молоді не втрачати можливості, шукати однодумців і розпочинати свій шлях до успіху. 

Заступник декана факультету аграрного менеджменту Анна Збарська підкреслила, що саме за молодими, креативними майбутнє нашої країни.

Науковий гурток гуманітарно-педагогічного факультету адресував присутнім музичне вітання.

Першими виступили Вікторія Кошель, Владислава Палій, Оксана Сарака – студентки 3-го курсу професійно орієнтованої групи з Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами з проектом зі створення коворкінг-центру «Agrospace» – креативного арт-простору для наукової творчості студентів в позааудиторному комфортному оточенні та сприяння неформальної освіти й самоосвіти у стінах університету.

Команда магістрів з Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами у складі  Наталії Федченко, Оксани Дзивічкевич та Олексія В’юка презентувала проект «Золотий фазан», спрямований на збільшення популяції фазанів в Україні та забезпечення ринку дієтичного харчування м’ясом фазанів.

Олексій В’юк також закликав керівництво університету підтримувати реалізацію студентських бізнес-ідей.

Студентка факультету аграрного менеджменту Шармін Актор Ніппа з Бангладеш виступила з доповіддю про особливості аграрного сектору економіки  своєї країни.

Студент Університету державної фіскальної служби Володимир Плахотнюк запропонував свої ідеї щодо пошуку джерел фінансування аграрних підприємств.

 

Наступний блок виступів на конференції прозвучав англійською мовою і був присвячений проблемам охорони довкілля. Їх підготували  учні загальноосвітньої школи  №166 Солом’янського району м.Києва Марія Шило, Станіслава Топчій, Аріна Конотоп, Марія Яковенко, Станіслав Опря, Вячеслав Корягін, Аліна Канавська, Олександр Малукало. У своїх доповідях вони розкрили проблеми вирубки карпатських лісів, забруднення води і повітря, зміни ландшафтів Полісся, екологічної ситуації зі сміттєзвалищами в країні.

   Завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, доктор педагогічних наук Леся Вікторова запросила представити результати своїх досліджень молодих вчених гуманітарної секції конференції. Вікторія Лук’янчук говорила про проблеми працевлаштування молоді в Україні. Магістр Дарина Орищенко розповіла, що потрібно для того, аби підготувати старшокласника до сімейного життя. Наталія Шолудько презентувала результати ґрунтовного дослідження ціннісних орієнтацій сучасної молоді, а  Ірина Магей – соціальної адаптації сільської молоді. Юлія Верхуша акцентувала увагу присутніх на нагальній проблемі сьогодення – запобігання Інтернет-залежності.

  

Всім доповідачам було вручено сертифікати учасників конференції.

     

У завершальному слові Лідія Шинкарук подякувала всім за активність у проведенні конференції і висловила надію на подальшу участь молоді у вирішенні проблем соціально-економічного розвитку нашої держави.

 Ірина Барановська

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook