Науковці і дипломати на вечорі пам’яті жертв Голодомору у Національній філармонії України

22 листопада 2017, 12:40

Відбувся ХІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Діалоги культур». Музика має божественні можливості — це фантастичний світ, непідвладний складностям людського життя. Вечір відбувся в рамках міжнародного циклу концертів «Елітні вечори камерної музики Євгенії Басалаєвої». Це ХХXV концерт під символічною назвою «ХОРАЛ БЕЗСМЕРТЯ».

Міжнародний цикл концертів «Елітні вечори камерної музики Євгенії Басалаєвої»

Класична музика надихає на милосердя й добро, на милосердне життя громадянина-патріота. «Життя кожного яскравого обдарування ділиться на три періоди — спочатку його засипають лайкою, усіляко гноблять і переслідують. Потім відкривається щасливий час визнання, за яким іде захоплене поклоніння. Потім також неминуче настає охолодження, нерідко супроводжуване різкими випадами на адресу недавнього улюбленця й володаря дум. Цієї трафаретної схеми уникли небагато обдарованих людей. І єдиний варіант, внесений життям, зводиться до того, що одні вмирають у розквіті слави, а іншим призначено її пережити, зазнати до кінця життя всієї гіркоти забуття — винятки майже не зустрічаються...» ці слова Левітана з праці «Свободное искусство, скованное жизнью» характеризують стан навіяний під враженням від творів, що звучали цього вечора, - ділиться враженнями ВЕРОНІКА ВАСИЛІВНА ЧЕКАЛЮК доцент кафедри української та класичних мов гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.

Українські історики: професор В.Сергійчук (КНУ ім.Т.Шевченка) і професор В. Марочко (Інститут історії України НАН України) Керівник Центру досліджень геноциду українського народу, доцент В. Чекалюк (гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України)

У концерті взяли участь:
ЄВГЕНІЯ БАСАЛАЄВА (фортепіано),
МАРІЯ МАКСАКОВА (мецо-сопрано),
ТАРАС ШТОНДА (бас)
ІРИНА КАЛИНОВСЬКА (орган),
АНТОН КОТОРОВИЧ (електрогітара)
НАЗАР ЧЕРНЕНКО (карільон)
ЄВГЕН ГОРЕСЛАВСЬКИЙ (труба)
Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо
Художній керівн ик і головний диригент – ВОЛОДИМИР ШЕЙКО
Ансамбль ударних інструментів «ARSNOVA»
Художній керівник -ГЕОРГІЙ ЧЕРНЕНКО
Ансамбль солістів «БЛАГОВІСТЬ»
Художній керівник– ТЕТЯНА КУМАНОВСЬКА
Київський камерний ансамбль «КОНТРАСТИ КИЇВ-КЛАСІК»
Художній керівник – ЄВГЕНІЯ БАСАЛАЄВА
У програмі – твори Й.C.Баха, Ф.Шуберта,Дж.Каччіні, С.Гулака-Артемовського, М.Лисенка, Л.Ревуцького, Б.Лятошинського, М.Шуха, І.Небесного,М.Вандейна,М. Брауна.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook