На гуманітарно-педагогічному факультеті розпочала роботу друга осіння школа для абітурієнтів «юний філолог»

31 жовтня 2017, 12:22

30 жовтня 2017 р. пройшло урочисте відкриття другої осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» на базі кафедри романо-германських мов і перекладу та кафедри англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету. Це стало можливим завдяки плідній співпраці та попередній роботі викладачів кафедри, керівництва факультету та університету із загальноосвітніми навчальними закладами. Захід відвідали понад 30 школярів Еколого-природничого ліцею №116 та Гімназії №179 Голосіївського району м. Києва у супроводі їхніх вчителів.

Подібний захід у стінах нашого університету проводиться не вперше і став уже доброю традицією. Учнів привітали студенти 4 курсу Олена Курилко та Аліна Куца, які розповіли про систему підготовки філологів на випускових кафедрах факультету, детально зупинилися на перевагах навчання в університеті та власним прикладом показали, чому варто обрати саме наш навчальний заклад для здобуття вищої освіти.

Показ профорієнтаційного відео викликав безліч позитивних емоцій в учніві став своєрідним поштовхом до навчання саме на нашому факультеті. Підготовлене студенткою 4 курсу Інною Балас відео про минулорічну школу «Юний філолог» навіяло приємні спогади, переживання про події, нові враження і знайомства, адже невипадково серед наших гостей є і ті, хто прийшов уже вдруге.

 

Модератор школи «Юний філолог», к.філол.н., доц. кафедри романо-германських мов і перекладу Олена Бабенко ознайомила присутніх із програмою роботи школи англійською мовою, анонсувала основні заходи та побажала успіхів у навчанні.

Продовженням дня стали інтерактивні групові заняття з учасниками школи, проведені як викладачами кафедри романо-германських мов і перекладу, так і студентами 4 курсу. Так, к. пед. н., доц. Б. І. Рубінська під час заняття з фонетики англійської мови залучила наших гостей до вивчення вірша ”The Owl and the Pussy Cat”, за допомогою якого студенти оволодівають виразністю мовлення. Завданням студентів 1 курсу групи ФІЛ-17002б і школярів було прослухати вірш, а потім відтворити його з пам’яті. В ігровій формі викладач показала різницю у читанні вірша в інформаційному та декламаційному фоностилі і вміло пояснила значення ковзної шкали з високим висхідним тоном. У результаті і школярі, і студенти змогли розповісти вірш напам’ять із дотриманням фонетичних вимог.

Майбутні абітурієнти також із радістю долучилися до пізнавальних завдань, які підготували для них та провели студенти 1 курсу ФІЛ-17001б під керівництвом к. пед. н., ст. викл. І. С. Гриценко. Заняття проходило у вигляді змагання двох команд (червоної та синьої), до складу яких входили як юні гості, так і студенти. Майбутні філологи дуже активно відповідали на питання, розгадували кросворди та вгадували англійські пісні. За підсумками у змаганнях перемогла синя команда, за що найактивніші учасники отримали подяки від студентів гуманітарно-педагогічного факультету.

Для створення гарного настрою к. філол. н., доц. О. В. Бабенко продемонструвала навчальний мультфільм англійською мовою із серії “Mr. Bean”, а також розучила пісню переможця Євробачення з Норвегії 2009 р. О. Рибака “Fairytale”.

Приємним і пізнавальним завершенням першого дня роботи осінньої школи стала екскурсія в Ботанічний сад НУБіП України, яку майстерно провів науковий співробітник С. І. Слюсар. Він розповів про історію створення Ботанічного саду, його структуру, статус, колекційний фонд, наукову діяльність співробітників. Аудиторію зацікавили рідкісні види екзотичних рослин, зібрані в теплиці, а краса і незабутня аура всього Ботанічного саду нікого не залишили байдужим. Екскурсовод залучив відвідувачів до цікавої, живої дискусії, використовуючи спеціальну термінологію та поєднуючи її із рідною мовою, латинською та англійською. Школярів також зацікавили аспекти генної інженерії, завдяки яким в майбутньому можна буде схрестити, наприклад, ген цвіркуна та ген орхідеї з метою виведення нового сорту квітки для ландшафтного дизайну.

Перший день роботи школи видався плідним і захопливим, а всі учасники з нетерпінням чекають на наступні заходи, ретельно підготовлені колективом гуманітарно-педагогічного факультету.

Бабенко О. В., к. філол. н., 
Захуцька О. В., PhD,
викладачі кафедри романо-германських мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook