Практика землевпорядників: від роботи з сучасним геодезичним обладнанням до квестів

21 червня 2017 року

     Щороку третьокурсники факультету землевпорядкування проходять навчальну практику із дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування», традиційними базами для якої є Боярський коледж екології та природних ресурсів НУБіП та навчально-наукова лабораторія автоматизовних методів управління земельними ресурсами факультету.
     Особливістю практики у 2017 році стала тісна співпраця між кафедрами факультету – геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, геодезії та картографії і управління земельними ресурсами, які забезпечили матеріально-технічну підтримку сучасними геодезичними приладами, необхідними для проведення прив’язки аерознімків до Державної геодезичної мережі.
     Окрема подяка за надану можливість налаштування GPS та підключення його до перманентних геодезичних пунктів у системах координат СК 63 року та УСК 2000 члену ради роботодавців факультету землевпорядкування Олексію Куценку. Це дозволило студентам отримати практичні навички у роботі із сучасним геодезичним обладнанням і технологіями, які використовуються сертифіковані інженери-землевпорядники та геодезисти у виробництві.

     У перший день польових робіт пройшов майстер-клас з використання GPS для визначення координат точок та використання в різних системах координат. Загалом же під час проходження практики студент повинен виконати цілий комплекс робіт: планову прив'язку аерознімків, польове та камеральне дешифрування, фотограмметричне згущення опорної мережі, трансформування аерознімків, складання, контроль і оцінку точності виготвленого плану, який за два тиждня буде використаний при проходженні навчальної практики з дисципліни «Геодезичні роботи при землеустрої». Територія, на якій студенти виконують камплекс польових робіт складає близько 16 квадратних кілометрів.

     Аби урізноманітнити практику вже другий рік поспіль за спонсорської підтримки завідувача кафедри управління земельними ресурсами Ольги Дорош проводиться квест, завдання якого напряму пов’язані із навчальною дисципліною «Фотограмметрія та дистанційне зондування» та роботами, які студенти виконують на практиці. Цього року, прислухавшись до побажань студентів, керівники практики влаштували ще один квест – цього разу на місцевості. Бригадам видали по зашифрованому завданню, метою якого було знайти ще 4 підказки, що послідовно ведуть одна до одної. А який на переможців чекає приз викладачі, тримаючи інтригу, залишили у таєниці.

Євген Бутенко,
Григорій Колісник,
Юлія Пономаренко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook