Студент факультету аграрного менеджменту Олександр Мазур представлятиме Україну на Молодіжному аграрному саміті в Брюсселі

5 травня 2017 року
м.Брюссель, Бельгія

Компанія Bayer спільно з асоціацією Groene Kring та Федерацією молодих фермерів оголосили 100 фіналістів із 49 країн у віці від 18 до 25 років, які були відібрані для участі у третьому Молодіжному аграрному саміті на тему: «Як нагодувати голодну планету», який відбудеться з 9 по 13 жовтня 2017 року в м.Брюссель (Бельгія). Молодіжний аграрний саміт (Youth Ag-Summit) є глобальною молодіжною конференцією, націленою надихнути й об'єднати наступне покоління молодих лідерів аграрного сектора та суміжних галузей.

Загалом для участі в конкурсі було отримано 1200 есе із 98 країн - і це демонструє пильний інтерес з боку молоді у питаннях продовольчої безпеки у світі. Обрані молоді лідери мають зацікавленість та мотиваційну рушійну силу змін в світі - змін, які на сьогоднішній день допоможуть нагодувати голодну планету.

Україну на Молодіжному аграрному саміті будуть представляти дві особи і один з них – Олександр Мазур, студент факультету аграрного менеджменту НУБіП України. Ми поспілкувались з переможцем конкурсу.

 

Олександр Мазур: «Чесно кажучи вже давно хотів взяти участь в якійсь глобальній конференції, але переважно їх темами були різні політичні напрямки, що, чесно кажучи, не дуже мене цікавило. Але якось, гортаючи журнал «Пропозиція», я натрапив на статтю “Youth Ag-Summit in Brussels”, сама назва «Молодіжний аграрний саміт» відразу привернула мою увагу, пізніше ознайомившись детальніше з інформацією, я вирішив спробувати свої сили.

Першим етапом відбіркового туру було написання есе розміром не більш ніж 1500 слів на тему продовольчої безпеки. Цьому етапу я надав найбільшу увагу, адже я розумів що організатори хочуть побачити креативні та неординарні рішення для вирішення продовольчої проблеми, яка є дуже болючою для світу особливо для малорозвинених країн. В цьому есе я висвітлив свої пропозиції, а саме три рішення для досягнення цієї цілі:
- зменшення відходів тобто раціональне споживання продуктів харчування;
- розвиток нових технологій у вирощуванні сільськогосподарських культур;
- особливості розвитку та використання генно-модифікованої продукції.

Після цього я відправив своє есе, мотиваційний лист та іншу необхідну інформацію на сайт організаторам. Через деякий час зі мною зв’язався представник компанії Bayer в Україні і повідомив, що моє есе було відібрано членами журі і далі за умовами конкурсу я повинен пройти співбесіду в їх офісі в Україні з членами журі, до яких входили представники Bayer, Українського клубу аграрного бізнесу та інші експерти. Після інтерв’ю, через 6 тижнів, на мою пошту прийшло офіційне запрошення з штаб-квартири Bayer де зазначалось, що я був відібраним представником з України на Youth Ag-Summit який буде проходити в жовтні місяці в Брюсселі.

Мене переповнювали радісні емоції від цієї новини і зараз я з нетерпінням чекаю цієї події, адже на ній я зустрінусь з сотнею однодумців які так само захоплені аграрною сферою і хочуть робити цей світ краще, як і я. Тому на даному етапі я для себе ставлю ціль гарно підготуватися та виступити на Саміті, щоб гідно представити Україну».

Тож побажаємо Олександру Мазуру гідно представити Україну на Молодіжному аграрному саміті в Брюсселі та очікуємо по поверненню на інтерв’ю та креативні ідеї для забезпечення продовольчої безпеки у світі!

Деталі на сайті компанії Байєр.

Олена Ковтун,

Керівник міжнародних програм

факультету аграрного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook