День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день

17 лютого 2017, 10:05

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності, увічнення пам»яті Героїв Небесної Сотні, 17 лютого на економічному факультеті відбувся тематичний захід.

В читальній залі 10 навчального корпусу зібралися студенти економічного факультету на чолі із заступниками декана Нагорним В.В. і Криворотом О.Г. Почесними гостями були професор кафедри військової підготовки полковник Коваленко С.Д. та військовий капелан протиїрей Леонтій Нікітенко.

Тематичний захід розпочався із хвилини мовчання. Потім Олег Григорович продекламував деякі власні вірші, які були написані під час революції: 

Горить свіча у День Жалоби,
в напружений, немирний час,
так хочеться, вогонь цей щоби,
в серцях у наших не погас!
Правда гірка, - країни прози,
Вогонь, - як струмінь від меча,
біль у душі, на серці сльози,
горить свіча, горить свіча…

 

Далі присутні мали змогу подивитися фільм «Небесна сотня. Зима що нас змінила». Була абсолютна тиша … адже серед тих, хто залишився у нашій пам’яті і історії, є студент нашого навчального закладу Устим Голоднюк, боєць 38 сотні Самооборони Майдану, Герой Небесної Сотні, Герой України, молодий красивий юнак, який любив свою Батьківщину, хотів жити і дбати про майбутнє. Але злочинна влада забрала його життя за те, що просто хотів нової європейської держави.

 

Виступили після закінчення фільму полковник Коваленко С.Д. і військовий капелан Леонтій Нікітенко. У їхніх словах можна поєднати те що загиблі Герої виступили лише за одне єдине благо – природне, суверенне, Богом дане право бути вільною людиною на своїй рідній землі, за те, щоб внутрішнє право на свободу було поєднане з не меншим правом гідності. Вони мали своє майбутнє, але віддали своє життя заради нас, заради майбутнього України.

В заключних словах Криворот О.Г. подякував усім присутнім і прочитав оптимістичного вірша:

Спробуйте в окремо взятий день,
Більше, як зазвичай посміхатись,
з усіма привітніше вітатись,
не ховати руки до кишень!
Просто так, без досвіду і вчень,
думайте про добре і хороше,
а не про борги, достаток, гроші,
ви хоча б один на тиждень день!
Заспівайте про весну пісень,
Першими, хоч і праві пробачте,
ближньому… та ні за що віддячте,
у сьогоднішній, такий чудовий день!


Заступник декана економічного факультету В.Нагорний 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook