Нарада деканів факультетів і директорів ННІ: корегуємо вартість навчання і готуємося відзначати 118-річницю створення університету

21 березня 2016 року

     21 березня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада деканів факультетів та директорів ННІ. На порядку денному – підготовка до відзначення 118-ї річниці університету 27 травня. Мета свята – вмотивувати студентство до якісного навчання, спонукати їх до вивчення історії нашого славетного вишу. Кожен студент має долучитися до проведення свята, відчути себе членом великої академічної родини. 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша коротко презентував сценарій заходу. Далі мова йшла власне про підготовку. На першому етапі впорядковуватиметься територія університету. Зокрема, у планах спорудити новий вхід до ботанічного саду, в’їзну арку, встановити на Алеї слави погруддя видатним особистостям, котрі працювали в університеті. На другому етапі оздоблюватиметься місце проведення заходу – університетський стадіон. І заключний етап – це власне святкування. З метою активізації студентства кафедрою фізичної підготовки буде проведено змагання на кращу спортивну академічну групу. Спортивний блок для працівників організовуватиметься за аналогічним до минулорічного принципу. Також у цей день відбудуться заходи, присвячені 90-річчю кафедри військової підготовки. Дню університету передуватиме тиждень історії, до проведення якого будуть залучені всі факультети і ННІ, академічні групи і студенти. Кафедра історії і політології розробляє наразі відповідні конкурси, екскурсійні маршрути територією.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко представив детальний план підготовки і програму. Отже, з 10-ї до 11-ї години відбудуться нарада керівників відокремлених підрозділів, засідання ради роботодавців університету, з 11-ї до 13-ї години – ярмарок аграрних вакансій, з 14-ї до 1430 – на Алеї слави відкриємо перші три пам’ятники нашим предтечам. А з 1430 розпочнуться спортивні і культурно-масові заходи на стадіоні. У 1600 підбиватимуться підсумки змагань, проходитиме гала-концерт «Голосіївська весна – 2016». Святкова дискотека розпочнеться о 1900

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових і соціальних питань Володимир Курило наголосив на необхідності формування при кожному факультеті і ННІ загону Студентської варти. Саме вони допомагатимуть підтримувати порядок у студмістечку, на території університету, в т.ч. і під час святкування. Студенти, які вже виявили бажання стати членами Студентської варти, проходять необхідну правову та фізичну підготовку.

Изображение

Изображение

     Далі мова йшла про корегування вартості навчання як для вступників 2016 року, так і для студентів другого-п'ятого курсів. Попередні розрахунки представила начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот. Змушує до підняття ціни життя – минулого року на 30% зросли соціальні стандарти, у кілька разів підвищилися тарифи на комунальні послуги, інфляція сягнула 43,3%. Втім, навіть з урахуванням пропозицій, за багатьма спеціальностями матимемо вельми привабливу ціну серед столичних вишів. Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко висловила певні побоювання, оскільки в нинішніх соціально-економічних умовах число бажаючих навчатися за контрактом може зменшитися. Остаточне рішення – за ректоратом.

     Изображение

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про оприлюднення положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників університету на офіційному сайті, яке декани та директори мають довести до відома всіх викладачів.

     


Денис Рудень
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook