Навчальна практика – це поглиблення теоретичних знань і практичних навичок студентів

20 червня 2023 року
  На факультеті тваринництва та водних біоресурсів навчальний процес студентів першого та другого курсу спеціальності 207 – «Водні біоресурси та аквакультура» завершується навчальними практиками.

  Позаду хвилюючі залікова та екзаменаційна сесії. І ось нарешті навчальна практика, яку студенти чекали з нетерпінням. А навчальна практика з Гідробіології – це особлива подія, бо не на словах, а на ділі дає можливість на професійному рівні познайомитись з водоймою та її населенням. Бо водойма – то жива система і розуміння процесів, що в ній відбуваються – то шлях оволодіння тонкощами професії майбутніх фахівців «блакитної ниви». І ось, пройшовши інструктаж з техніки безпеки, зібравши матеріали й обладнання для відбирання проб та вивчення фізико-хімічних процесів з чудовим настроєм ми дружно вирушаємо на водойми нашого рідного Голосієво. Бо кому ж, як не нам, майбутнім фахівцям з водних біоресурсів та аквакультури, знати населення наших озер.

  Ми разом навчилися визначати мережу станцій, визначили прозорість води і температуру, обійшли водойму і знайшли джерела забруднення, відібрали проби фітопланктону, зоопланктону, зообентосу й макрофітів. При відборі проб зоопланктону навчилися правильно «купати планктонну сітку» для того, щоб зібрати усіх-усіх планктонних безхребетних.

 

  Відбір гідробіологічних проб – надзвичайно важливий і відповідальний момент при кількісному обліку населення водойм, бо від дотримання методики відбирання проб залежать й результати досліджень.
  У навчально-науково-виробничій лабораторії екологічних досліджень центру «Водних біоресурсів та аквакультури» ми ретельно й дуже уважно переглядали проби фіто- і зоопланктону під мікроскопом. Кожен пробував знайти й визначити свій об'єкт. Ми переконалися, що це надзвичайно кропітка робота, яка вимагає неабиякого терпіння, знання морфології фітопланктону, особливостей біології зоопланктону й бажання докопатися до істини у визначенні таксономічного складу проб.

 

 

 

 

  Зі студентами працювали викладачі кафедри гідробіології та іхтіології – доцент Меланія ХИЖНЯК та старший викладач Аліна МАКАРЕНКО.


Доземний уклін нашим безстрашним захисникам за можливість навчатися в незалежній, суверенній Україні.

 

Анастасія ЛЕГКОБИТ,
студентка 2 курсу, 2 групи

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook