Завершуємо навчальний семестр, готуємось до сесії – у дистанційному режимі

May 8, 2020

     Вісім тижнів навчання у дистанційному режимі – всі ми прийняли цей виклик сьогодення. Викладачі і студенти навчилися взаємодіяти на відстані, поліпшили свої навички та опанували новітні різноманітні інформаційні технології та інші засоби, які передбачають інтерактивність. І вже зараз можна зазначити, що за цей період ми значно поліпшили й удосконалили ті інформаційні ресурси, які пропонували студентам для вивчення технологічних дисциплін.

   Ми розуміємо, що процес навчання – це не лише інформація предметного характеру. Ми навчаємося і зростаємо в середовищі, від якого переймаємо значну частину невербальної інформації. І саме середовище в більшій мірі формує нас. Мінусом онлайна є і неможливість повною мірою донести свою думку до співрозмовника, іноді досить складно зрозуміти зворотну реакцію слухача/колег/викладачів. Прояв нашої індивідуальності набуває певних обмежень в системі онлайн освіти. З іншої сторони – це й виклики для самовдосконалення, для подальшого покращення власної педагогічної майстерності й, загалом, навичок соціальної комунікації.

   Технологічні дисципліни кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві проводяться за використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на навчальному порталі elearn.nubip.edu.ua, викладання лекційного матеріалу та роз’яснення лабораторних завдань відбувається у програмі Zoom з дисциплін «Технологія виробництва продукції птахівництва», «Технологія виробництва продукції свинарства», «Технологія виробництва продукції козівництва», налагоджена комунікація у програмах Skype, Viber, Instagram, Telegram, Messenger, використовується телефонний зв'язок та електронна пошта викладачів, створені нові електронні скриньки для обміну матеріалами.

    Студенти активно приймають участь в обговоренні навчального матеріалу, задають запитання, дискутують. Крім цього, викладачами проводяться консультації щодо розробки курсових проектів з дисциплін «Технологія виробництва продукції птахівництва» та «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», щодо здачі заліків та іспитів відповідно до «Тимчасового порядку проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року в НУБіП України в умовах карантину».

   Вісім тижнів навчання у дистанційному режимі – ми можемо вже робити висновки, аналізувати свою роботу, вибирати шляхи її покращання. Але головним є те, що ми організували нашу роботу так, що всі властиві навчальному процесу компоненти (мета, зміст, методи, організаційні форми, засоби навчання) отримали відображення у дистанційній формі навчального процесу. І результатом нашої роботи буде високий рівень отриманих знань студентами та завершення навчального року успішною здачею сесії.

Прокопенко Наталія Павлівна,

завідувач кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Богданова Наталія Василівна,

доцент кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook