Ренат Гаділов: магістратура факультету землевпорядкування – це мій шлях до престижної роботи

September 25, 2017

 Магістратура факультету землевпорядкування завжди була популярною не лише у своїх бакалаврів, а й серед випускників інших навчальних закладів. Лише цього року до нас вступили представники з ХНАУ ім. В.Докучаєва, НУ «Львівська політехніка», Житомирського аграрного університету,  КІТЗ НАУ та інших.

Чим цікава магістратура факультету землевпорядкування в НУБіП, наша розмова з магістром першого року навчання Ренатом Гаділовим.
 
 
 
Чому вирішив здобувати ступінь магістра саме в НУБіП на факультеті землевпорядкування?
Після отримання диплому бакалавра для себе навіть не розглядав інших варіантів щодо вступу в магістратуру, адже факультет, його колектив, стали для мене справжньою сім’єю, а рівень знань, які дають на факультеті землевпорядкування досить високий.
 
Чи подобається навчання в НУБіП?
Навчання мені завжди приносить задоволення. У нас працюють тільки висококваліфіковані фахівці зі значним досвідом роботи на виробництві, тому на заняттях ніколи не буває сумно. 
 
Яку тему магістерського дослідження ти обрав?
З темою магістерської роботи ми визначилися разом з моїм науковим керівником Тарасом Євсюковим, а на засіданні кафедри геодезії та картографії її затвердили, а полягає вона в «Розробленні тривимірної моделі території навчального корпусу №6 НУБіП України з використанням технологій лазерного сканування».
Це надзвичайно актуальна тема, адже технологіі лазерного сканування хоч і давно (10-15 років тому) ввійшли в наше життя, але не широко використовуються в Україні в сфері геодезії через свою високу вартість. Не зважаючи на це, дана технологія дуже цікава та інтерес до неї з кожним роком тільки збільшується. Пригадуєтеяк її ми демонстрували на День Університету, побудувавши 3D модель третього навчального корпусу. 
 
Чи бачиш ти перспективи працевлаштування, якщо вже працюєш, то чи достатньо знань для того, щоб конкурувати з випускниками інших вишів перед роботодавцями?
Завдяки  пропозиціям ради роботодавців факультету землевпорядкування, під час навчання на 3-4 курсах, я мав змогу працювати і спробувати свої сили у державних установах Головному управлінні Держгеокадаструв м. Києві, Київському інституті землеустрою. Нині працюю в ТОВ «Співдружність Прогрес», звісно що у позаурочний часМи займаємось виконанням топографо-геодезичних робіт, а також продажем сучасного геодезичного обладнання.
На мою думку, знань, отриманих під час навчання більше ніж достатньо для того, щоб бути кваліфікованим фахівцем і конкурувати на ринку праці, але завжди потрібно розвиватись, дізнаватись нове, удосконалювати свої навички.
 
Розкажи трохи про твого роботодавця, випускника нашого факультету Олексія Куценка?
З Олексієм вперше ми познайомились під час виконання наукової тематики з уточнення площ земельних ділянок Боярськоі ЛДС, а вже ближче під час виставки сучасного геодезичного обладнання, що проводилась на нашому факультеті. Мені під час навчання завжди імпонувала робота з геодезичними приладами, тому сподобався напрям яким він займається. Згодом дізнався, що він є членом Ради роботодавців на факультеті та готовий завжди прийняти студентів рідного факультету на практики та роботу. Ось і я дізнався в нього чи є можливість працевлаштування, на що отримав позитивну відповідь. А вже цього літа в Дзвінковому, під час геодезичної практики, мав змогу виступити перед нашими студентами разом з Олексієм, та продемонструвати новітнє геодезичне обладнання.
 
 
 
Як проводиш своє студентське дозвілля?
Завжди приймав активну участь у студентському житті не тільки факультету, але і Університету. З самого дитинства займався спортом, маю спортивний розряд з боксу, люблю футбол, тому ніколи не залишався осторонь від можливості провести час з користю та отримати позитивні враження.
Мав змогу відкрити в собі нові грані, спробував свої сили в акторській майстерності беручи участь в театральній постановці в Голосіївській весні. На факультеті зустрів не тільки нових друзів, а й своє кохання. 
 
 
 
Чи зустрів ти на факультеті викладачів, які вплинули на твій світогляд, твоє бажання навчатися, яких ти береш в приклад?
В Університеті працює багато викладачів, які можуть бути прикладом для наслідування. Ще з першого курсу таким для мене є наш декан Тарас Євсюков, він мене вразив своїм професіоналізмом, вмінням донести до студентів матеріал і людськими якостями загалом, тому я обрав його науковим керівником магістерської роботи. Він завжди залучав мене до виконання геодезичних робіт в Університеті.
Також одним з таких прикладів є завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Як на мене, він з найкращих спеціалістів в галузі землеустрою, а також дуже вправний оратор, мені завжди цікаво слухати його виступи на лекціях,  конференціях та семінарах. 
 
До яких викладачів ти можеш звернутися за порадою, як в професійному плані, так і дружньою?
Без сумніву, одним з таких викладачів є заступник декана факультету Наталія Мединська.  Вона завжди відкрита до діалогу зі студентами, готова вислухати та дати ціну пораду, як в навчанні, так і в дружньому плані, ще в неї відмінне почуття гумору. 
Викладач, який завжди може дати гарну професійну пораду – доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі – Антон Кошель. Це  людина з практичним досвідом роботи. Під час навчання постійно наводить приклади з виробництва тажиттєвих ситуацій, та до порад якого я завжди прислухаюсь.
 
Заступник голови СО факультету землевпорядкування
Анастасія Городнича
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook