На кафедрі іноземної філології і перекладу відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови

March 21, 2024

Німецька мова визнана офіційною не тільки у Німеччині, але і в інших європейських країнах. Нею говорять у Австрії, Швейцарії та Бельгії. Вона є рідною мовою для жителів багатьох регіонів північної Італії, східної Франції, Румунії. Тому знання німецької мови – це можливість спілкування зі 100 мільйонами людей у всьому світі.

  Якщо досить недавно знання німецької мови у нас в країні, можливо, і було не обов'язковим, то сьогодні складно недооцінити ті переваги, що вона дає людям, які володіють німецькою мовою.
  19 березня на кафедрі іноземної філології і перекладу НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови. В олімпіаді з німецької мови взяли участь 160 студентів університету І-IV курсів.
  Учасникам було запропоновано такі завдання: аудіювання (прослуховування неадаптованого тексту з подальшим виконанням післятекстових завдань), читання (читання тексту та відповіді на запитання за змістом прочитаного), корекція помилок (у реченні були виділені чотири слова або словосполучення, в одному з яких була помилка, яку потрібно було ідентифікувати) та творча робота, яка містила три теми на вибір студента. Комісію з проведення олімпіади очолювала к. пед. н., доцент Неля Зуєнко, членами комісії з німецької мови були старші викладачі Інна КонончукМарія Колесник,Олена Півень, Тетяна Радіонова. Після дискусій та оцінки відповідей комісією було визначено кращих знавців німецької мови.
  За рішенням журі переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови визначено: І місце – Дарія Нечипоренко, студентка ІІІ курсу ННІ неперервної освіти і туризму спеціальності «ГРС»; ІІ місце – Каріна Тимощук, студентка ІІІ курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Міжнародні відносини»; ІІІ місце – Світлана Познанська, студента І курсу факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарна медицина».

  Усі учасники олімпіади, які з цікавістю вивчають мову і культуру, продемонстрували наполегливість і вмотивованість у досягненні результатів.

 
Інна Конончук,
старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу
 
Неля Зуєнко,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook