День відкритих дверей в ННІ лісового і садово-паркового господарства

April 6, 2023

     6 квітня в Національному Університеті відбувся День відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв. Захід проходив у змішаному форматі (очно та дистанційно). День відкритих дверей організовано складався із 2 основних частин - загальноуніверситетська частина та фахова, під час якої школярі розійшлися по факультетах відповідно до своїх вподобань.

     В першій частині ректор Станіслав Ніколаєнко привітав всіх учасників та презентував інформацію про університет, відповідальний секретарь приймальної комісії Сергій Ковалевський представив інформацію щодо особливостей вступної кампанії 2023 року, Олександр Вертелецький розповів про Сенат студентської організації, переваги навчання, можливості творчого і спортивного розвитку.

     Після загальноуніверситетської зустрічі відбулися зустрічі із школярами в навчальних підрозділах університету. В ННІ лісового і садово-паркового господарства зустріч розпочалася із ботанічного саду НУБіП та Лісівничо-просвітницького центру де директор інституту Петро Лакида та викладачі інституту розповіли про інститут, особливості навчання в ННІ лісового і садово-паркового господарства, студентське життя та перспективи роботи за фахом.

     Далі всім охочим було організовано екскурсії навчальним корпусом ННІ лісового і садово-паркового господарства, музеями, лабораторіями, навчальними аудиторіями тощо.   

     ННІ лісового і садово-пракового господарства НУБіП України є провідним центром лісівничої освіти, який в цьому році відзначає своє 183-річчя. Інститут забезпечує організацію безперервного і цілісного навчально-виховного процесу підготовки фахівців за спеціальностями: «Лісове господарство»«Садово-паркове господарство»«Деревообробні та меблеві технології». Інститут спрямовує свої зусилля на підготовку фахівців для лісового, садово-паркового господарства та деревообробної галузі, здатних в сучасних умовах євроінтеграції забезпечувати сталий розвиток підприємств та екологічної гармонії природи зі зростаючими соціальними вимогами суспільства. У структуру інституту входить 6 кафедр, близько 30 спеціалізованих навчальних лабораторій, науково-дослідних лабораторій та інноваційних підрозділів, які є одночасно базою навчання студентів та проведення науково-дослідної роботи.

     Також для випускників шкіл, які не змогли приєднатися очно, але мають бажання дізнатися більше про навчання за спеціальностями "Лісове господарство", "Садово-паркове господарство", "Деревообробні тамеблеві технології" було організовано онлайн зустріч із викладачами інституту на платформі Webex, під час якої вони мали можливість ознайомитися із основними особливостями навчання за цими спеціальностями. 

     

    Практичне навчання студентів інститут здійснюється на базах практичної підготовки у ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», Ботанічному саду НУБіП України, навчально-виробничому розсаднику, ННВЛ технологій та устаткування обробки деревини.
    ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» − це сучасне комплексне державне підприємство, що поєднує в собі виробничу, навчальну та наукову діяльність і є головною базою для проведення навчальних та виробничих практик, а також місцем постійних наукових досліджень та активного впровадження в практику досягнень лісівничої науки. ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» має у своїй структурі базу для проходження студентських практик – Дзвінківський навчально-науково-виробничий центр, на території якої є студентський гуртожиток, їдальня, лекційні аудиторії та класи для проведення лабораторно-практичних занять. Щорічно близько 1200 студентів НУБіП України проживають та проходять практичне навчання на території бази, маючи чудову можливість закріпити теоретичні знання на практиці.
     Лісові масиви ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» віднесені до особливо цінних насаджень і розташовуються в центральній частині Київської області на Фастівського, Обухівського, Бачанського районів Київської області та Голосіївського району м. Києва.

    

     День відкритих дверей був сповнений цікавою інформацією для майбутніх вступників та насиченим. Учні 11-х класів були приємно вражені таким широким спектром напрямів в межах кожної спеціальності. Також їм сподобалася навчальна база де студенти навчаються та проходять практичних навиків.

 

Олександр СОШЕНСЬКИЙ,
доцент кафедри лісівництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook