«ЖИТТЯ ЦІНУЙ – БЕЗПЕЧНО ПРАЦЮЙ» - ВВАЖАЮТЬ У БЕРЕЖАНСЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ

January 28, 2022

 1На виконання статті 18 Закону України «Про охорону праці» і «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих МОН України, затвердженого наказом МОН від 22 листопада 2017 року №1514, «Правила пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», затвердженого наказом МОН України від 15 серпня 2016 року № 974 в ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», відбулося навчання та перевірка знань працівників з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та пожежної безпеки.

На виконання наказу №3 від 11 січня 2022 року «Про проведення навчання і перевірку знань працівників навчального закладу з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та пожежної безпеки» у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» з 17 січня по 26 січня 2022 року, згідно є графіком, проводилися навчання для працівників коледжу з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та пожежної безпеки.

45

Працівники прослухали лекції висококваліфікованих спеціалістів. Під час навчання здобули знання із загальних питань з охорони праці, ознайомилися з основними положеннями Закону України «Про охорону праці», з правилами безпечної експлуатації електроустановок, з правилами безпеки дорожнього руху, цивільного захисту. Отримали відповіді на питання, які виникали у них під час роботи, здобули практичні навички організації роботи з додержанням вимог нормативно-правової бази з питань охорони праці України. Також члени колективу обговорили умови та засоби створення здорових і безпечних умов праці при здійсненні освітнього процесу; порядок проведення розслідування нещасних випадків, що сталися під час освітнього процесу з працівниками/здобувачами освіти закладу; запобігання травматизму працівників закладу та здобувачів освіти; надання першої допомоги потерпілим.

32

На заключному етапі навчання долучилися компетентні представники з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

6

Юрій МАНДРИЦЬКИЙ – страховий експерт з охорони праці Бережанського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області виступив перед працівниками коледжу із доповіддю на тему: «Загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»Юрій Миколайович розповів працівникам коледжу про діяльність служби страхових експертів, основною метою якої є контроль за додержанням законодавства про страхування від нещасного випадку, адекватності страхових виплат, соціальних послуг, ступеня важливості страхової події, впровадження механізму економічної зацікавленості страхування у зниженні страхових ризиків.

8

Григорій ЛЕХНЯК – завідувач навчально-консультативного пункту м. Бережани навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області. Григорій Васильович провів бесіду з працівниками про основні загрози виникнення надзвичайних ситуацій у навчальному закладі освіти. Наголосив на тому, що саме уміння правильно оцінити ситуацію та обрати порядок дій є дуже важливим для кожної людини, а особливо – для працівників закладів освіти. Адже саме вони та їхні дії можуть врятувати як здобувачів освіти, так і самих працівників.

9

Галина ПРОЦИК – заступник директора з виховної роботи коледжу провела бесіду з працівниками коледжу на тему: «Організація екскурсій в начальному закладі». Докладно розповіла працівникам коледжу про організацію екскурсій у закладі освіти. А також ознайомила слухачів із нормативними документами, які слід ретельно підготувати перед подібними заходами.

12

Володимир ГАХОВСЬКИЙ – провідний фахівець з питань цивільного захисту наголосив присутнім на оперативній обстановці з питань надзвичайних ситуацій та на інших небезпечних подіях на території області. Докладно сформулював рекомендації щодо дій населення за сигналами оповіщення, щодо дій населення при введенні надзвичайного стану та щодо укриття в захисних спорудах.

10

Микола ЛЕСЬКІВ – викладач безпеки дорожнього руху провів профілактичну бесіду з працівниками коледжу з питань безпечного руху пішоходів. Особливо акцентував увагу на тому, що у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. А також викладач змістовно та в повному обсязі надав інформацію щодо Правил перевезення автобусами організованих груп дітей, сформулював небезпечні наслідки порушень вимог безпеки дорожнього руху.

13

Петро ЖОВНИЧ – заступник директора з адміністративно-господарських робіт виступив із темою «Електробезпека». У своїй доповіді докладно розповів про те, що важливо не лише дотримуватися правил електробезпеки, а й знати про причини виникнення електротравм, яка дія електричного струму на організм людини та про умови ураження людини електричним струмом.

11

Василь ЛЕЩУК – психолог коледжу виступив із темою доповіді «Психологія безпеки життєдіяльності». Наголосив на тому, що однією з галузей психології праці є психологія безпеки. Її мета полягає у сприянні активної життєдіяльності, гармонійним відносинам, свідомому та активному ставленні до праці. Вона намагається розв'язати свої завдання шляхом вивчення психічних чинників – психічних явищ, що регулюють поведінку і діяльність людини: увагу, відчуття, емоційне життя, мислення, волю та ін. Ці явища відіграють важливу роль у формуванні відносин між людьми, підвищенні ефективності трудової діяльності.

15

Наприкінці заходу Іван ПАНАС – головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Тернопільського управління у УДСНС України у Тернопільській області провів бесіду з працівниками на тему: «Пожежна безпека в навчальному закладі освіти». Наглядно продемонстрував правила користування порошковим вогнегасником, а також наголосив, що безпека праці полягає не лише в дотриманні основних правил техніки безпеки, але і в сукупному та системному підході до виконання всіх інструкцій, нормативних документів, що об’єднані в Систему Стандартів Безпеки Праці, а також забезпеченням працюючих всіма необхідними засобами індивідуального захисту.

7

Формою перевірки знань з питань охорони праці працівників був іспит — за екзаменаційними білетами у вигляді усного і письмового опитування.

14

Результат перевірки знань з питань охорони праці оформлено протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

1618192017

Ірина ЦИГАН,

викладачка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook