Симфонія приватного життя: в університеті пройшов творчий вечір Олега Криворота

10 вересня 2021 року
     Після крайнього – п’ятого – творчого звіту старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота минув рівно рік. І ось 9 вересня 2021 року він зібрав шанувальників поезії знову: на презентацію вже дев’ятої збірки віршів «Симфонія приватного життя…». Цього разу для презентації була обрана нова локація – ботанічний сад НУБіП України.

     У новій збірці автора переважну більшість займають вірші філософського спрямування, в яких він не просто висловлює почуття, описує певні події тощо, але ставить досить складні питання, на які й намагається самотужки знайти відповідь, чи принаймні окреслити шлях її пошуку.
     Читач сам не помічає, як залучається до філософських пошуків, аналізує та розмірковує разом із автором, ставлячи і собі глобальні питання, шукаючи та розчаровуючись і знов шукаючи власної істини… Людське життя є швидкоплинним, ми не маємо змоги виправити, викреслити те, що вже зроблено, тому маємо оцінювати можливі наслідки своїх дій.
     Багато розмірковує автор над проблемою змізернення людської душі, яке не повинне відбуватися.

  

  

     Традиційно Олег Криворот у форматі своїх творчих зустрічей збирає виконавців пісень на його вірші. Цього разу їх виконали випускник економічного факультету Валентин Жуль та студентки магістратури Аліна Васюченко і Анастасія Данько. До речі, всі вони учні народної артистки України Наталії Шелепницької. А пісню «Білий туман» на слова поета виконав заслужений працівник культури України Ярослав Михайлович, який на прохання глядацької аудиторії заспівав ще й «на біс».

  

  

     Свій авторський твір на вечорі зачитав заслужений діяч мистецтв України, поет, публіцист, бард, політичний діяч Володимир Гонський, а завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського Віталій Жемойда продекламував вірші Олега Криворота, один з яких присвячений наставнику поета, з яким була пов’язана багаторічна творча співпраця – Андрію Савелійовичу Добробабі.

     Гостями творчого вечора були і декан економічного факультету Анатолій Діброва, головний бухгалтер університету Тетяна Кондрицька, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський зі своєю командою, завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко, науково-педагогічні працівники економічного факультету, найбільшу чисельність якого складала кафедра обліку та оподаткування, багато студентів, випускники магістратури – Василь Швець, Вікторія Лисенко, Юлія Шендерівська. Знайшли час відвідати культурний захід і однокурсники по університету Олега Криворота.

  

     Філософська лірика Олега Криворота — велика частина поетичного доробку автора. Усі найважливіші філософські питання так чи інакше порушено в його віршах: це і питання сенсу людського життя, швидкоплинності часу, діалектики духовного та матеріального, проблеми спадковості поколінь та патріотизму. Патріотизму — не як пафосних розмов, а як філософської категорії.
     На жаль чи на щастя, кожен має власним шляхом прийти до висновків щодо перелічених питань, нам не допоможуть чиїсь роздуми та міркування, але філософська лірика Олега Криворота наблизить кожного читача до відкриття власних неповторних істин.

  

  

  

  

     Весь вечір в ботанічному саду панувала тепла і творча атмосфера, частинку якої у вигляді збірки «Симфонія приватного життя…» з автографом автора кожен зміг взяти з собою.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook