Свої двері відкрив «Навчальний кіберполігон»

31 серпня 2021 року
   До початку нового навчального року на ряді факультетів та ННІ представили нові і суттєво оновлені лабораторії різного спрямування. Сьогодні, зокрема, така приємна процедура пройшла на факультеті інформаційних технологій: відкрито лабораторію «Навчальний кіберполігон».

   Що б не говорили про позитивні моменти дистанційного навчання, частину занять все ж необхідно проводити з використанням реального обладнання у спеціально обладнаних лабораторіях, певна декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова. Однією з таких і є новостворена лабораторія кафедри комп’ютерних систем і мереж «Навчальний кіберполігон», укомплектована обладнанням виробництва FortiNet, Cisco, Mikrotik, D-Link. Лабораторне обладнання, яке представлене тут, дозволяє відпрацювати побудову систем виявлення та попередження вторгнень у локальні мережі, створити захищені мережі для передачі інформації, навчитися створювати захищені канали зв’язку між окремими сегментами мережі тощо.

 

   Також для навчання використовується і специфічне програмне забезпечення та відповідні операційні системи, які дозволяють тестувати мережі на проникнення, відслідковувати дію та вплив різноманітних шкідливих вірусів, проводити пентестинг систем, які були створенні студентами, долучається до розмови завідувач лабораторії доцент Андрій Сагун. Тут викладатимуться такі навчальні дисципліни, як «Криптографія», «Теорія і проектування комп'ютерних систем і мереж», «Захист інформації», «Теорія захисту інформації».

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook