Увага! Конкурс спільних українсько-турецьких науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки!

20 липня 2021 року
     Міністерством освіти і науки України та Радою з наукових та технічних досліджень Турецької Республіки (TUBITAK) з 15 липня 2021 року оголошено конкурс спільних українсько-турецьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022‑2023 рр.

 
     У конкурсі можуть брати участь будь-які науково-дослідні групи закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств обох країн.
Проєктні пропозиції приймаються за такими пріоритетними напрямами:
  • матеріалознавство;
  • науки про життя, охорона здоров’я та біотехнології, включаючи лікування таких хвороб, як нова коронавірусна пневмонія;
  • науки про Землю та довкілля;
  • «діджиталізація» та інформаційні технології;
  • аерокосмічна техніка, включаючи безпілотні літальні апарати;
  • енергетичні технології.
Зазначення пріоритетного напряму у формі заявки є обов’язковим!
    Керівники та основні учасники проєктів можуть подавати кілька заявок. Однак керівники не зможуть отримати фінансування більш ніж за одним проєктом.
Прийом заявок триває до 15 вересня 2021 року!
Критерії відбору:
  • наукова відповідність, якість та оригінальність проєкту;
  • здатність та компетентність тимчасових наукових колективів втілити проєкт у життя;
  • можливість проведення спільних досліджень і адекватність наукового методу;
  • досвід участі у міжнародних проєктах і майбутній розвиток міжнародного співробітництва;
  • якість інфраструктури установ, що беруть участь у проєкті;
  • участь у проєкті молодих науковців (віком до 35 років);
  • можливості практичного використання результатів проєкту.
Етапи відбору:
  • перевірка документів на відповідність вимогам конкурсу;
  • передача заявок на наукову експертизу;
  • проведення наукових експертиз паралельно в обох країнах;
  • ранжування переліку проєктів за результатами наукових експертиз обох сторін;
  • відбір та затвердження переліку науково-дослідних проєктів для фінансування на засіданні Спільного українсько-турецького Комітету.
Фінансування виділяється два роки поспіль, на кожний рік окремо.
     З виконавцями щороку укладають відповідні договори на виконання проєктів. Рішення про продовження фінансування наступного року приймається після розгляду звіту за попередній рік роботи. 
Інтелектуальна власність.
     Науковці з українського боку, зокрема, керівники проєктів, мають вжити усіх необхідних заходів для захисту науково-технічних та промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності. Головна увага приділятиметься тому, щоб у межах співробітництва не відбулося незапланованої передачі українських технологій іншим країнам. 
     Керівники проєктів, мають вжити всі необхідні заходи щодо захисту науково-технічних та промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності.
Для участі в конкурсі потрібно подати такі документи:
  1. Супровідний лист (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: на бланку установи-заявника, адресований на ім’я першого заступника Міністра освіти і науки Кизима М. О., текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, ПІБ наукового керівника та з переліком додатків. Обов’язково зазначити, що дослідження по темі проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів.
  2. Форма заявки на участь у конкурсі (2 паперові примірники заявки, скан-копія сторінок з підписами і печаткою від турецького партнера допускається; сторінки з підписами і печаткою від української сторони – лише в оригіналі). Вимоги: двомовна (заповнюється послідовно українською та англійською мовами в одному файлі). Вимоги до усіх пунктів заявки наводяться у файлі заявки.
  3. Лист-підтвердження від турецького партнера-керівника проєкту.
  4. (1 примірник; скан-копія листа допускається). Вимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника установи-заявника, текст у довільній формі із зазначенням призвіщ керівників проєкту, назви спільного проєкту, яка має співпадати із назвою проєкту у формі заявки.
  5. Акт експертизи на відкриту публікацію матеріалів за темою проєкту (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: експертна комісія установи затверджує висновок, в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять відомостей, заборонених до відкритого опублікування, текст у довільній формі.
  6. CV українського та турецького наукових керівників проєкту (по 1 примірнику). Вимоги: CV кожного керівника оформлюються двома мовами – українською та англійською, текст у довільній формі.
Заповнити Google-анкету, до якої обов’язково додати заповнену заявку у форматах *.doc та *.pdf. Google-анкету краще заповнювати після підготовки усіх зазначених документів.
     Усі паперові матеріали мають бути зібрані в одну підписану папку (на папці вказати назву конкурсу, назву установи-заявника, тему проєкту, ПІБ керівника).
Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно!
     Документи приймаються двома способами (поштою або особисто) за адресою: Міністерство освіти і науки України, бул. Тараса Шевченка, 16, к. 310, м. Київ, 01601. 
Контакти для довідок
З української сторони:
З турецької сторони:
Савіна Олена
Міністерство освіти і науки України
Відділ міжнародного співробітництва головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій директорату науки та інновацій
Адреса: бул. Тараса Шевченка, 16,
м. Київ, 01601
Тел. +38044 287 82 35
Електронна пошта: [email protected]
Рагіп Байрамбелі
Рада з наукових та технічних досліджень Турецької Республіки (TUBITAK)
Tel. +90 312 298 1792
Електронна пошта:
 
 
Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ
 
Докладніша інформація про конкурс – https://mon.gov.ua/ua/news/konkurs-ukrayinsko-tureckih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2022-2023-roki
Форма анкети https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSEbmbykpMKh--R4byKFVU8IOuuvYOOrWbZpdqucaUxNdgWA/viewform    
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook