ВПЕВНЕНІ КРОКИ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЙ У ПТАХІВНИЦТВІ, СВИНАРСТВІ ТА ВІВЧАРСТВІ У ПРАКТИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГІВ-ТВАРИННИКІВ

29 березня 2021 року

     Невід’ємною складовою успішної підготовки здобувача вищої освіти за освітньою спеціальністю 204 – «ТВППТ» є практична складова. Обізнаність та вміння здобувачів вищої освіти працювати з сучасним обладнанням промислових виробництв із тваринництва є однією з головних компетенцій майбутнього фахівця.

      Тому нагальним є питання: «Як сьогодні якісно підготувати фахівця в умовах пандемії, в умовах складної епізоотичної ситуації в галузях тваринництва?»

        До недавнього, для ознайомлення та вивчення сучасних технологій, технологічних елементів виробництва продукції свинарства студенти ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» факультету тваринництва та водних біоресурсів в рамках вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» і «Індустріальні технології у свинарстві» мали можливість для опановування практичної складової виїзджати у дослідні господарства та господарства-партнери з виробництва свинини, але загрозлива ситуація з розповсюдженням вірусу АЧС, на жаль, зробило це неможливим!

       Враховуюче на це, деканатом факультету тваринництва та водних біоресурсів й кафедрою технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Національного університету біоресурсів і природокористування України було прийнято рішення облаштувати та оновити «Навчально-виставковий павільйон технологічного обладнання у свинарстві» (корпус 7-А) сучасними елементами технологічного обладнання для галузі свинарства. А саме: облаштовано замкнуту лінію кормороздачі двох типів з кормовими дозаторами та кормовими автоматами з пультом автоматичного регулювання даного технологічного процесу, що дає можливість студентам власне опанувати дану технологію та наочно вивчити всі технологічні нюанси. Також представлено до вивчення ряд боксів для опоросу в повному зборі різних конструкційних рішень, з якими майбутні фахівці будуть працювати після закінчення університету, чи під час виробничих, переддипломних та закордонних практик.

     Дані технологічні об’єкти повністю імітують виробничий процес на промислових підприємствах зі свинарства, що на порядок покращує практичну підготовку студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів! Але необхідно зазначити, що дане оновлення матеріально-технічної бази факультету носить міждисциплінарний характер, адже покращувати свою практичну підготовку зможуть і студенти механіко-технологічного факультету, а це вже подвійна користь!

     Тому життєве кредо колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів – готувати справжнього фахівця, патріота рідної країни виконується та, не в непростих умовах, ще покращується!!! Отже, наголосимо: «Буде сало, буде хліб – віват славетному НУБіП

В.о. завідувача кафедри
технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві,
доктор с.-г. наук, доцент
Вадим Лихач


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook