Кафедри економічного факультету гостинно відкрили двері перед майбутніми вступниками

29 березня 2021 року
      Весна ‒ це чудова пора не лише для розквіту природи, а й для особистісного наповнення життя натхненням, для пошуку власного покликання серед різноманіття пропонованих напрямів навчання. Головним завданням, що стоїть нині перед старшокласниками є вибір майбутнього фаху, не менш важливе питання постає перед випускниками коледжів і технікумів – де продовжити здобуття вищої освіти.

     Щоб допомогти майбутнім абітурієнтам зорієнтуватися у виборі професії на кафедрах економічного факультету протягом минулого тижня були проведені Дні відкритих дверей. В зв’язку з ситуацією яка склалася в країні, кафедри гостинно відкривали свої двері у онлайн-форматі.

     23 березня розпочала серію онлайн-івентів кафедра обліку та оподаткування з розповіді ректора Станіслава Ніколаєнко про наш виш, його історію, структурні підрозділи, студентський кампус, дозвілля, спорт та онлайн-екскурсії по ботанічному саду НУБіП України. У ньому є все, що потрібно для навчання, крім того, у студентів і викладачів завжди є де вдихнути свіжого повітря і перепочити від динамічного ритму життя мегаполісу.

     Декан економічного факультету Анатолій Діброва привітав майбутніх абітурієнтів, їх батьків і вчителів із більше ніж 40 закладів освіти України: 14 коледжів і технікумів (Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму, Новоград-Волинського політехнічного фахового коледжа, Cосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу, Гайворонського політехнічного коледжу, Бережанського фахового коледжу НУБіП України, Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого НУБіП України, Ірпінського державного коледжу економіки і права, Ірпінського фахового коледжу НУБіП України, Ніжинського агротехнічного інституту, Рівненського фахового коледжу НУБіП України, Мукачівського фахового коледжу НУБіП України, Шацького лісового фахового коледжа ім В.В.Сулька, тощо) та майже 30 загальноосвітніх закладів: Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №5, Ставищенських НВК, Студенянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Таращанських академічних ліцеїв «Успіх» та «Ерудит», Івано-Пустинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тернопільської області, НВК № 2, Академічного ліцею ім. В.О. Мельника; м. Обухів, Бiлоцеркiвської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6; Бобровицького ЗЗСО №2, ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради; Менської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка; Ніжинської гімназії № 3, м. Рівне; Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Т. Шевченка; гімназії № 315; ЗОШ № 30, 45, 63, 81, 227 м. Києва, Христинівського ліцею Христинівської міської ради Черкаської області та багатьох інших (загалом, близько 200 учасників долучилися до Дня відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування, під’єднувались цілими класами та групами).

     У своєму онлайн-зверненні завідувачка кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга представила спеціальність «Облік і оподаткування» за освітньою програмою «Облік і аудит», відмітила, що НУБіП України має величезний досвід підготовки головних бухгалтерів, бухгалтерів, аудиторів, бухгалтерів-аналітиків, фахівців із консалтингових (аутсортингових) послуг, судово-економічної експертизи, експертів із податків і зборів, податкових інспекторів. Є. Калюга відмітила високопрофесійний кадровий потенціал, потужну матеріально-технічну базу. Звернула увагу, що навчальний процес здійснюється з використанням навчальної платформи університету «Еlearn», у хмарних сервісах Cisco Webex, Zoom (які активно використовуються студентами і у звичайних умовах), в аудиторіях, які забезпечені комп’ютерною технікою із сучасними програмними продуктами: «BAS Бухгалтерія», «BAS ERP», «Бухгалтерія 8 для України», «M.E.Doc».

     Вичерпну презентацію про особливості вступної кампанії 2021 р. підготувала заступник секретаря приймальної комісії Оксана Гончарук, надала відповіді на запитання щодо нюансів вступу на бюджет і на контрактну форму навчання; як здійснюється подання документів для вступу; як правильно розставити пріоритети, вартість навчання, пільги для багатодітних і для дітей-інвалідів; вимоги для вступу на заочну форму навчання та продемонструвала майбутнім вступникам як працювати зі сайтом університету.

     24 березня серію заходів продовжили викладачі кафедри статистики та економічного аналізу зі школами м. Києва, Київської, Житомирської та Черкаської областей з презентацією нової освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

     Відповідно до програми Дня відкритих дверей, декан економічного факультету, професор Діброва А.Д. ознайомив гостей з досягненнями та перспективами розвитку факультету, представив широкі можливості навчання на факультеті, його зв’язки з іншими вузами, зарубіжними партнерами, а також реальні перспективи працевлаштування після навчання; заступник секретаря приймальної комісії Гончарук О.М. розповіла найсвіжіші новини про вступну кампанію 2021 р., а завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, професор Лазаришина І.Д. презентувала плюси навчання за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» ОС «Бакалавр». Навчальна програма розроблена у відповідності до сучасних освітніх вимог та із врахуванням європейського досвіду провідних університетів щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців з обліку, аналітики та права. Перед випускниками шкіл виступила найкраща випускниця 2020 р. економічного факультету – Бойчас Дарина, яка щиро поділилася своїми позитивними і яскравими враженнями від навчання у НУБіП.
     Того ж дня, кафедрою організації підприємництва та біржової діяльності було проведено День відкритих дверей. Цього разу відвідати день відкритих дверей та більш детально ознайомитися зі спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» виявили бажання понад 70 осіб.

     З вітальним словом виступив завідувач кафедри, д.е.н. проф. Ільчук Микола Максимович. Він обґрунтував важливість підприємництва в ринкових умовах та коротко охарактеризував освітньо-наукові напрями діяльності кафедри в цьому напрямку.

     Після вітального вступу, Микола Максимович передав слово декану факультету Діброві Анатолію Дмитровичу, який детальніше розповів про перспективи навчання на економічному факультеті. Зокрема, декан акцентував увагу на якості навчального процесу, умовах проживання та можливості виробничої практики в країнах ЄС.

     Далі слово було передано доценту кафедри Яворській Валентині Олександрівні. Вона акцентувала увагу присутніх на особливостях навчального процесу та умовами цьогорічного вступу. Окрему увагу було приділено базам практик, зокрема за напрямом Біржова діяльність.

     24 березня була проведена онлайн-зустріч з випускниками шкіл кафедрою глобальної економіки. На зустрічі були присутні учні 179 гімназії м. Києва, Ліцею № 227 ім. Громова, м. Києва, Спеціалізованої школи з поглибленним вивченням англійської мови № 15, м.Київ, КЗ КОР Фастівського ліцею-інтернату, школи №297 Святошинського району м. Києва, Бузівської середньої школи, с. Бузова, Києво-Святошинського району, Серницької середньої школи І-ІІІ ступеня, с. Серники, Зарічненського району, Рівненської області.

     Декан факультету і професор кафедри Анатолій Діброва ґрунтовно представив економічний факультет, його видатних випускників, перспективи отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

     Завідувачка кафедри, професор Наталія Вдовенко привітала майбутніх студентів, представила кафедру глобальної економіки, навчально-педагогічних працівників кафедри і побажала зробити правильний вибір майбутньої професії. Доцент Олена Кірейцева докладно розповіла майбутнім студентам про переваги вибору нової освітньої програми «Міжнародна економіка», яка відкривається на кафедрі глобальної економіки в 2021 році.

     Професійно-орієнтаційну зустріч з приводу обрання потенційними абітурієнтами майбутнього фаху було проведено 25 березня 2021 року на кафедрі фінансівДля ознайомлення з перевагами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» запрошувалися учні коледжів, шкіл, ліцеїв, гімназій. Перед Zoom-аудиторією виступила завідувачка кафедри, д.е.н., професор Давиденко Надія Миколаївна, яка привітала присутніх у вступному слові і налаштувала всіх на позитивне сприйняття інформації навіть в умовах пролонгованих карантинних обмежень.

     Надія Миколаївна підкреслила престижність навчання на освітніх програмах бакалаврату «Фінанси і кредит» та «Корпоративні фінанси», відмітила високу майстерність викладання дисциплін кадровим складом кафедри.

     Про прогресивні технології навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України зазначив і декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович. У власній презентації він відмітив загальні здобутки економічного факультету, згадав про відомих випускників та зупинився на багатогранності спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

     Перед абітурієнтами взяв слово Бородін Андрій ‒ студент англомовної групи «Фінанси і кредит» 1 курсу, який жваво та емоційно розповів свою історію визначення спеціальності для вступу. Економічний факультет НУБіП України був обраний як пріоритетна позиція серед сильних ЗВО-конкурентів. І Андрій не пошкодував! Адже, навчання в англомовній групі формує безцінні навички предметного спілкування в межах навчання, уможливлює участь у міжнародних конференціях та програмах обміну студентами.

     Своїми враженнями від чотирьох років навчання на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» поділився магістр Дмитро Олефір. Той факт, що Дмитро продовжив навчання в магістратурі на кафедрі фінансів ‒ вже говорить сам за себе! Він акцентував увагу на сучасних дисциплінах, які опановувалися на 1-4 курсах, на широких можливостях навчання через систему ELearn, на цікавих гостьових лекціях, на прийнятті участі у Всеукраїнській студентській олімпіаді та наукових конкурсах.

     Поділився інформацією про доступ студентів НУБіП України до практичного навчання за кордоном директор ННЦ міжнародної діяльності, к.е.н., доцент кафедри фінансів Лабенко Олександр Миколайович.

     Університет активно інтернаціоналізується, що сприяє зростанню кількості академічних мобільностей для студентів. Зокрема, це відкритий простір освіти через міжнародні стипендіальні програми обміну, які дозволяють навчатися в одному з університетів-партнерів Європейського Союзу.

     25 березня 2021 року кафедра економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка гостинно приймала випускників шкіл, коледжів і технікумі. Отримати інформацію про особливості вступу та навчання до Університету та економічного факультету, зокрема, на запрошення кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка завітали майбутні студенти з різних регіонів України. На зустрічі були присутніми близько 100 учнів із: 179 та 287 гімназій, спеціалізованих шкіл №64 і №53 м. Києва; Григорівської ЗОШ Старокостянтинівського району Хмельницької області; КЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.» № 4 м. Хмільника Вінницької області; Олександрівського ліцею та ОЗ «Академічний ліцей» Скадовської міської ради Херсонської області; Економіко-правового ліцею № 34 м. Кропивницького; ОНЗ − Гребінківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» і Гребінківської гімназії смт. Гребінки, Васильківського р-ну, Київської області; Політехнічного коледжу з м. Хмельницький; Боярського фахового коледжу НУБіП України м. Боярки, Київської області; Київського коледжу зв’язку, коледжу Київського Міжнародного університету та коледжу НАУ м. Києва.

     Декан факультету, професор кафедри Анатолій Діброва ґрунтовно представив економічний факультет НУБіП України, його видатних випускників, перспективи отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

     Завідувачка кафедри професор Рогач Світлана привітала майбутніх студентів, представила кафедру економіки підприємства, навчально-педагогічних працівників кафедри і побажала зробити правильний вибір майбутньої професії. Світлана Михайлівна відзначила також, що у рейтингу професій, які сьогодні обирає молодь, професія економіста є затребуваною. Популярність її можна пояснити тим, що з дипломом економіста можна піти і в наукову сферу, і у виробничу, стати керівником підприємства, обіймати посади у міністерствах чи муніципальних органах влади.

     Із актуальними питаннями прийдешньої вступної кампанії гостей ознайомив представник приймальної комісії Сергій Ковалевський. Майбутнім вступникам Сергій Сергійович коротко розповів про реєстрацію електронного кабінету, процес прийому заяв від абітурієнтів, формування рейтингових списків і зарахування.

     Надзвичайно цікаву і потрібну інформацію щодо міжнародної діяльності Університету та можливостей міжнародної активності студентів на економічному факультеті представила заступник декана з міжнародних питань Тетяна Куць.

     Свого роду підтвердженням інформації Куць Т.В., став виступ перед учасниками заходу студентки магістратури економічного факультету Сельмі Алімурадової, яка саме й навчається паралельно в Словацькому аграрному університеті, м. Нітра. Зокрема, Сельмі акцентувала увагу на значних можливостях, які мають студенти економічного факультету для самореалізації.

     Продовжив розповідати гостям про переваги навчання на економічному факультеті та в НУБіП України загалом випускник магістратури 2020 р. за спеціальністю «Економіка» та випускник військової кафедри Університету Ткач Назар. Він цікаво розповів про студентське життя, дозвілля, звернув увагу на широкі можливості побувати за кордоном, навчаючись в університеті, та можливості вдало працевлаштуватися, маючи диплом НУБіП України.

     Спогадами про студентські роки із присутніми поділився Козенко Владислав − випускник економічного факультету 1992 р., к.е.н., керівник департаменту закупівель корпорації «PepsiCo Україна». Владислав Володимирович наголосив на тому, що сучасні випускники Університету мають великі можливості, перемагають у конкурсах й очолюють ключові посади в державних органах і бізнес-структурах.

     26 березня 2021 року кафедра економіка праці та соціального розвитку завершила Дні відкритих дверей факультету. За сприянням голови Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради до даного заходу було залучено 9 шкіл: Пирятинський ліцей; Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4; Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6; Березоворудська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Великокручанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Вікторійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Вишневецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Новомартиновицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Теплівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

     З вітальним словом виступив завідувач кафедри, д.е.н. проф. Єрмаков Олександр Юхимович. Після вітального вступу, Олександр Юхимович передав слово декану - Діброві Анатолію Дмитровичу, який детальніше розповів про перспективи навчання на економічному факультеті.

    У ході онлайн-спілкування учасники також змогли інтерактивно побувати у стінах нашого університету, навчального корпусу №10, та на власні очі побачити сучасне обладнання, яке використовується в навчальному процесі. Віртуальну екскурсію для них провів декан економічного факультету.

     Від імені студентського самоврядування учасників привітав голова студентської організації факультету – Чернецький Олександр, розповів про особливості цікавого студентського життя, про роботу студентської організації, дозвілля, спорт та свої враження про навчання розповіла студентка 1 курсу Мальчукова Тетяна.

     Цікаві й насичені презентації та відео ролики надали повну інформацію стосовно навчання, проходження практик і стажування, заняття науковою діяльністю і, звичайно ж, яскравого студентського дозвілля. Якщо ж хтось не встиг приєднатися до заходу і задати свої запитання, засмучуватися не варто, адже попереду ще не одна зустріч. Слідкуйте за нашими анонсами на офіційному сайті університету та на наших сторінках у соціальних мережах.

     Загалом, онлайн-заходи проведені кафедрами факультету відвідало більше 600 учнів, батьків та вчителів шкіл і коледжів. Отож, шановні абітурієнти, всі хто прагне стати висококваліфікованим і затребуваним на ринку праці фахівцем приєднуйтеся до студентської родини економічного факультету НУБіП України!

Леся Воляк, Віталій Нагорний,
заступники декана економічного факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook