В навчально-дослідних господарствах розпочались виробничі практики студентів

15 березня 2021 року
     Виробнича практика – один з головних аспектів якісної підготовки студентів до майбутньої професії. В зв’язку з епідеміологічною ситуацією минулого року не вдалося в повній мірі реалізувати програму виробничого навчання в НДГ, тож у 2021 році планується надолужити згаяне. Планується проходження різних видів практичної підготовки в НДГ біля п’яти тисяч студентів.

     Першими прийняли практикантів у Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка. Виробничу практику пройшли магістри І курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Біотехнологія і біоінженерія». Щоб дотриматись протиепідемічних норм, групу розділили навпіл, контролювався масочний режим та використання антисептиків. Студенти освоювали виробництво мікробіологічного препарату Екстракон у навчально-науково-виробничій лабораторії. Крім виконання безпосередньо робіт за першим етапом виготовлення препарату, вони ознайомились із загальною схемою синтезу, специфікою виробництва та застосування, роботою обладнання для виробництва, а також із структурою посівних площ, ґрунтами цього НДГ, виробничим процесом.
     До зустрічі студентів Великоснітинське НДГ добре підготувалось. В кімнатах було тепло, працював душ з гарячою водою і т. ін., за що велика подяка коменданту гуртожитку Вікторії Діхтяр. Працювала їдальня, де можна було купити гарячий обід і вечерю. Правда, як для студента, ціна біля 60 грн на день, трохи кусалась, тому не всі змогли скористатися цією послугою повною мірою. Завідувач їдальні Ірина Рибак контролювала, щоб меню було різноманітне, включало овочі, а головне – свіже, смачне та гаряче. Багато зусиль до організації практики та налагодження виробничого процесу приклав директор НДГ «Великоснітинське» Микола Журавель та головні спеціалісти: агроном Сергій Запольський, енергетик Дмитро Усенко та інші.

     В цей же період в НДГ «Великоснітинське» проходив виробничу практику за фахом магістр І курсу економічного факультету Леонід Березюк. Економічна служба НДГ високо оцінила його теоретичну підготовку і всіляко допомагала у оволодінні практичними навичками професії.

     Варто відмітити, що на даний час у «Великоснітинському» на посадах головних спеціалістів працюють магістри Марія Дзядевич – головний зоотехнік, Іван Солодюк – головний лікар ветеринарної медицини. Можливо хтось із нинішніх магістрів-практикантів також виявить бажання попрацювати в НДГ під час навчання, всі можливості для цього є.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики,
Ірина Артемчук,
асистент кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття,
відповідальна за практику

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook