Впровадження результатів проекту ERASMUS + «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері» (TOPAS)

14 березня 2021 року
     З початком весняного семестру 2020/2021 н.р. у Національному університеті біоресурсів і природокористування України продовжується активна робота над впровадженням сучасних підходів практично-орієнтованого навчання при підготовці фахівців економічного профілю для аграрної сфери в рамках реалізації проекту ERASMUS + «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері» (TOPAS), удосконалюється структура та зміст навчальних дисциплін.

     Вагомим результатом проекту є сформована база даних звітності сільськогосподарських підприємств, яка використовується студентами економічного факультету освітньої програми «Прикладна економіка» при вивченні дисципліни «Планування і організація підприємства» із застосуванням програмного продукту REGIO-MAX.
     Розроблені методичні матеріалиє корисними для студентів і при проходженні виробничих практик в рамках проекту TOPAS, написанні якісних звітів і збору матеріалів для бакалаврських та магістерських робіт.

     Студенти систематизують інформаційні дані сучасних господарств, проводять розрахунки маржинального доходу по основним сільськогосподарським культурам в різних регіонах України за методикою, яка використовується фермерськими господарствами Німеччини для планування та оцінки ефективності своєї діяльності. На основі отриманих результатів, майбутні економісти обґрунтовують отримані висновки та навчаються обирати оптимальні сценарії ведення конкурентоспроможного бізнесу.

     Інноваційний досвід з виробничої економіки та планування підприємства є важливим не тільки при реалізації практичних навиків студентів на практиці, а й при підготовці перших наукових досліджень до студентських конференцій та вебінарів.

А.Д. Діброва,
декан економічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook