Кафедра теорії та історії держави і права зустріла магістрів для проходження педагогічної практики

1 лютого 2021 року

 

Одним із головних етапів підготовки магістрів на юридичному факультеті є проходження ними педагогічної практики на кафедрі теорії та історії держави і права.

 

01 лютого 2021 р. розпочалася педагогічна практика у студентів магістрів юридичного факультету. Враховуючи особливості навчання в умовах карантину розпочали вони її в режимі online.

Керівник практики від кафедри Людмила Протосавіцька зустрілася з ними на платформі Meet і провела перше організаційне засідання. Зокрема, присутні пройшли інструктаж з техніки безпеки та отримали розгорнуту інформацію про подальшу співпрацю. Це викликало жвавий інтерес, про що свідчила та кількість запитань, відповіді на які вони хотіли отримати.

 

 

 

Зважаючи на особливості навчання у весняному семестрі, педагогічну практику цьогоріч умовно поділено на дві частини – дистанційну та очну. Протягом першого тижня вони проходитимуть теоретичну частину на навчально-інформаційному порталі НУБіП України (Elearn), де в рамках ЕНК «Педагогічна практика» ознайомляться з особливостями підготовки та проведення лекційних і практичних занять, складання тестів, роботи з навчально-методичним забезпеченням тощо.

І уже наступного тижня вони втілять набуті знання безпосередньо в аудиторії. Адже перед ними стоїть завдання провести аудиторне заняття: чи то лекцію, чи практичне заняття, використовуючи інтерактивні методики. Головне завдання, яке стоїть магістрами, це навчитися створювати малі робочі групи, керувати їхньою роботою та спонукати студентів до вирішення проблемних задач спільно.

Крім того, магістри повинні навчитися створювати силабус на основі робочої програми, налагоджувати зворотній зв'язок (фідбек) з членами студентської групи, в яких проподитимуть аудиторні  заняття.

Традиційно кожний магістр під час проходження педагогічної практики відвідає аудиторне занятття свого колеги і надасть його письмовий аналіз.

Як бачимо, перед магістрами-практикантами поставлено багато завдань, які вони мають виконати за досить короткий проміжок часу. Адже педагогічна практика триватиме всього 2 тижні.

 

Тож бажаємо їм наснаги та творчих успіхів!

Нехай, ті отримані знання і навички їм пригодяться вподальшому, і вони зможуть їх застосувати по зікінченню навчання, коли почнуть працювати.

 

Людмила Протосавіцька,

доцент кафедри теорії та історії держави і права

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії  та історії держави і права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook