Незважаючи на світову пандемію фестиваль "Молоде телебачення" триває

2 грудня 2020, 18:54
м. Київ

 Молодість і молодь − необхідна сполучна ланка в естафеті поколінь, живий зв'язок між минулим і майбутнім. В цей неповторний період, треба встигнути пізнати, осягнути і зробити якомога більше. Будь-якому суспільству, будь-якій культурі небайдуже, який вибір зробить особистість. І ось чому Національний університет біоресурсів і природокористування України, а зокрема гуманітарно-пeдагогічний факультет, радо відкрив свої двері ХІІІ Всеукраїнському Х Міжнародному фестивалю «МОЛОДЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ» імені Вадима Чубасова. Цей фестиваль саме та царина, де молодь, що наділена хистом професії режисера кіно і телебачення, добре володіє словом, набувши журналістського фаху, отримує реальний шанс заявити про себе на загальноукраїнському та міжнародному рівні. Молода генерація телевізійників під час роботи фестивалю оприлюднює власні короткометражні ігрові стрічки, документальні фільми та різножанрові сюжети. У дискусіях, під час майстер-класів, з провідними майстрами театру, кіно і телебачення, серед яких відомі кінорежисери, тележурналісти, кінокритики, мистецтвознавці, молоді вдається збагнути особливості творчих майстерень. Молоді аудіовізуальники є напрочуд чутливим індикатором щодо пекучих проблем, лідером у пошуках оптимальних шляхів розв’язання соціальних «вузликів». Саме на ці проблеми спрямовується увага молодих телевізійників: волонтерський рух, місія духівництва в зоні АТО, реформування міліції, боротьба з підлітковим алкоголізмом, наслідки депортації кримських татар та захист довкілля. Тематика, котра є актуального для суспільства, і недаремно Національний університет біоресурсів і природокористування України започаткував цього року номінацію «Жива планета».
Засновником фестивалю «МОЛОДЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ» є Вадим Львович Чубасов – людина без якої неможливо уявити сучасну українську культуру в становленні її телевізійного простору, усвідомлення чим є і чим потенційно може бути телебачення. Вадим Чубасов це перший курс режисури телевізійного фільму (1969) – майстерня Р. Єфименка – В. Чубасова (безсумнівно «зірковий» – В. Попков, А. Борсюк, Б. Небірідзе та ін.); перший набір фахових режисерів телебачення ­– майстерня В. Чубасова (1975) та заснування (1991) першої на теренах тодішньої країни кафедри режисури телебачення (спільно з В. Б. Кісіним) (нині – КНУТКТ ім. І.К. Карпенка-Карого).
Але одне з його головних заслуг, на думку кінематографістів, це створення Київського міжнародного фестивалю “Молодість”, який підтримує роботу молодих і талановитих кінорежисерів. Зараз ця подія – у класі найкращих фестивалів світу, які не мають аналогів та фестивалю «Молоде телебачення».

Він був фанатом і театральної сцени, й телеекрану, розуміючи, що вони між собою взаємопов’язані.
Особливим результатом стало створення документального навчального фільму «Сергій Ейзенштейн. Уроки монтажу» та посібника «Вступ до професії кінотелемистецтво», які отримали найвищу оцінку фахівців і досі використовуються як матеріали для навчання майбутніх аудіовізуальників.
Особливе бачення художньо-видовищної форми зробило його талановитим режисером, чия інтуїція та фантазія випереджали час і технічні можливості телебачення.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook