Концепція SMART GRID – інструмент підвищення енергоефективності

18 вересня 2020 року
     З ініціативи навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження відбулась робоча зустріч представників Міністерства енергетики України та Держнергоефективності. На порядку денному – обговорення питань, пов’язаних з формуванням концептуального бачення розвитку інтелектуальних технологій у енергетичному секторі країни.

     Вікторія Гнатовська, в.о. генерального директора Директорату, керівник експертної групи з питань енергоефективності ПЕК, на початку зустрічі окреслила основні завдання для робочої групи, яка буде створена під егідою Міненерго і запевнила, що ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження обов’язково буде мати там своє представництво. Проблема енергоефективності галузі є надзвичайно актуальною в контексті формування енергетичної безпеки країни, подальшого інтегрування до європейського енергетичного співтовариства, впровадження нової моделі ринку електроенергетики – акцентувала увагу Вікторія Олександрівна. Принагідно вона повідомила, що наказом від 14 липня 2020 року №511 директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун введений до складу науково-технічної ради Міністерства, секцію «Енергоефективність».

     З точки зору подальшого обговорення важливою була інформація директора Департаменту стратегічного розвитку Держнергоефективності Володимира Бучика.

     Віктор Каплун розповів про досвід виконання таких проєктів і запевнив, що забезпечення наукового супроводу розробок у сфері енергоефективності та інтелектуалізації виробництв є пріоритетним для нашого інституту. Тому пропозиція до співпраці Міністерства енергетики України і Держенергоефективності є надзвичайно слушною.
     У результаті консультацій та бачення спільного розв’язання важливих для енергетичної галузі проблем енергоефективності, учасники наради домовились про підготовку та проведення у найближчій перспективі круглого столу на базі Національного університету біоресурсів та природокористування України із залученням ширшого кола стейкхолдерів. Потім було неформальне спілкування зі студентами та коротка екскурсія лабораторіями інституту, яку провів завідувач кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова Володимир Козирський.

     Слова щирої вдячності висловлюємо раднику т.в.о. міністра Ольги Буславець Олександру Трохимцю, який з боку Міністерства енергетики України опікувався організацією зустрічі. Приємно, що Олександр Петрович завжди відгукується для допомоги alma mater.

Вікторія Ликтей,
асистент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook