Майже два десятки здобувачів-ветеринарів успішно склали вступний іспит зі спеціальності

4 вересня 2020 року
     3 вересня 2020 р. відбувся вступний іспит із галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії. У заході взяли участь 18 вступників, фахівців у галузі ветеринарної медицини, зокрема випускники НУБіП України, Харківської державної зооветеринарної академії, Білоцерківського національного аграрного університету, Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

     Вступні випробування опиралися на комплекс фахових дисциплін, що наповнюють освітньо-наукові програми «Незаразна патологія тварин», «Заразна патологія тварин» зі спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» щодо підготовки фахівців вищої кваліфікації рhD доктор філософії. Для прийому вступних іспитів наказом ректора НУБіП України було створено комісію у такому складі:
Засєкін Д. А. – д. вет. н., професор, директор НДІ здоров’я тварин, голова комісії;
Цвіліховський М. І. – д. біол. н., професор, член комісії;
Грушанська Н. Г. – д. вет. н., доцент, член комісії;
Прус М. П. – д. вет. н., професор, член комісії;
Недосєков В. В. – д. вет. н., професор, член комісії;
Якубчак О. М. – д. вет. н., професор, член комісії.

     Вступний іспит проведено в письмовій формі за білетами, що розроблені на основі вищезазначених програм для вступників до аспірантури. Мета цих програм – виявити і оцінити рівень знань вступників, зокрема оцінити науково-теоретичну, практичну підготовку, виявити вміння вступника використовувати теоретичні знання в процесі вирішення фахових завдань. Під час спілкування з членами комісії вступники представили розгорнуті, вичерпні відповіді на поставлені питання, продемонстрували відповідний до вимог рівень теоретичних знань, практичну підготовленість, знання положень чинних нормативно-правових актів, вміння аналізувати, порівнювати дані різних наукових точок зору, концепцій тощо. 

     За результатами вступного іспиту зі спеціальності високі оцінки отримали всі здобувачі. На основі вступних випробувань Приймальна комісія НУБіП України прийме рішення щодо кожного вступника до аспірантури. Отож, з нетерпінням очікуємо фахово мотивоване молоде наукове поповнення до кагорти маститих вчених факультету ветеринарної медицини НУБіП України.


Дмитро Засєкін,
директор НДІ здоров’я тварин,
Ганна Козловська,
секретар НТР

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook