Співбесіди ректорату з претендентами на посади керівників факультетів та інститутів

17 серпня 2020 року
     З початку тижня стартували співбесіди ректора університету Станіслава Ніколаєнка, проректорів з претендентами на посади деканів і директорів факультетів та ННІ.

     Як відомо, за новим законом «Про вищу освіту» ректор університету призначає декана факультету, директора навчально-наукового інституту за згодою більшості від повного складу конференції трудового колективу. У зв’язку з підготовкою та проведенням таких конференцій, з 26 серпня ректорат і відповідні служби вивчатимуть та аналізуватимуть думки колективів, заслуховуватимуть звіти й пропозиції виконувачів обов’язків деканів і директорів щодо стратегії розвитку підрозділів на найближчі 5 років.

     17 серпня така розмова розпочалася з в. о. декана факультету тваринництва та водних біоресурсів В. Кондратюком, в. о. директора ННІ лісового та садово-паркового господарства П. Лакидою, в. о. декана факультету аграрного менеджменту А. Остапчуком, в. о. декана харчових технологій та управління якістю продукції АПК Л. Баль-Прилипко.
     Претенденти представили основні майбутні управлінські кроки щодо підвищення якості освітнього процесу у науково-педагогічному колективі, намірів поліпшення науково-інноваційної і практичної діяльності, підходів до створення унікальних центрів чи лабораторій, планів у міжнародній діяльності та співпраці з роботодавцями.

     В. о. декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадиму Кондратюку закцентована увага на підвищенні якості підготовки, створенні госпрозрахункових підрозділів, зокрема контактного зоопарку за участі працівників лабораторії конярства. В. о. директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петру Лакиді – на посиленні співпраці з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, екологічною інспекцією, необхідності розвитку деревообробної галузі за участю профільних кафедр, переорієнтацію науковців на актуальні проблеми захисту лісової галузі.

     При розмові з в. о. декана факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком ректором наголошено на ролі декана-менеджера, співпраці факультету з НДГ, на створенні бізнес-проєктів за участю студентів, на необхідності започаткування тематичних коворкінг-територій. В. о. декана факультету харчових технології та управління якістю продукції АПК Ларисі Баль-Прилипко – на збільшенні розміру факультету, створенні спеціалізованих центрів здоров’я людини, активізації співпраці з бізнесом.

     Розмова з очільником університету мала конструктивний характер, а поставлені ректоратом завдання мають бути відображені у програмах розвитку факультетів та представлені на конференціях трудових колективів.
      Ректор планує рекомендувати означених осіб зборам трудових колективів.
     Співбесіди з виконувачами обов’язків будуть відбуватися протягом цього тижня.

Микола Михайліченко,
начальник відділу кадрів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook