Погляд у 2019-2020 навчальний рік

29 травня 2020 року

      У цей період нашого життя, коли спілкування із студентами обмежується інтернетом, хочеться поглянути у минулий 2019-2020 навчальний рік. Пригадати ті емоції, які відчуваєш при справжньому спілкуванні і контакті із студентами, молоддю, майбутніми абітурієнтами. Мається на увазі не тільки наукова сторона заходів, а і інша – це спілкування і дозвілля: конкурси, поїздки, екскурсії.

   5 листопада 2019 року на базі навчальної лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка» вперше був проведений Всеукраїнський молодіжний конкурс творчих робіт з бджільництва імені В.П. Поліщука. На конкурсі було представлено близько 30 робіт у різних номінаціях. Приємно було зустріти школярів і студентів з різних куточків нашої країни, які приїхали на конкурс.

    Вперше на кафедрі була проведена науково-практична конференція з конярства (21 - 22 листопада 2019 р.), яка була присвячена 120-річчю утримання і розведення коней Пржевальського в Україні. У екскурсії до Чорнобильській зоні відчуження, крім науковців, взяли участь студенти нашого факультету, і це важливо, коли молодь знає свою історію. Приємно споглядати коли студенти познають і відкривають для себе щось нове у житті.

     26 – 27 листопада 2019 року на базі кінно-спортивного комплексу «EQUIDES CLUB» пройшов міжнародний форум співдружності конярів «Horse and I» під сумісним патронатом президента Федерації кінного спорту Київщини Андрія Білого та засновницею Благодійного фонду «Ukrainian Horse Union» Наталії Присяжнюк. Факультету тваринництва та водних біоресурсів на форумі представили доцент кафедри конярства і бджільництва Сергій Осадчий та асистент кафедри Тетяна Юсюк.

    До незабутніх і цікавих поїздок хочеться додати і екскурсію у «Парк природи «Беремицьке»». Де студенти мали можливість контактувати з міні-пігами, міні-коровами, карликовими вівцями, віслюками. Побачити єдиних представників кінських порід на Україні, таких як фалабелла та дюльменський поні, норікійський кінь. Спостерігати за риссю і лісовими кішками.

    З 22 лютого по 2 березня кафедра проводила день відкритих дверей для проведення профорієнтаційної роботи, відбору мотивованої молоді для навчання, популяризації галузей та їх продукції. Були проведені майстер класи з: виготовлення воскових свічок; відкачування та дегустування меду; запрягання поні європейською упряжжю; будови сідла та сідлання коня; дегустації фіто напоїв та продукції бджільництва. Приходили всі бажаючі, школярі, студенти інших факультетів. І це був цікавий експеримент практичного спілкування з молоддю.

    Отже, проводимо минулий навчальний рік і заплануємо новий 2020-2021 навчальний рік, також цікавий за подіями.

Асистент кафедри Юсюк Тетяна.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook