У Чорнобилі продовжується тління дерев, а в Житомирській області горить понад 2 тисячі га

20 квітня 2020 року
Житомирська обл.

Станом на 7:00 18 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога у гасіння пожеж на території  Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем.  Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг.

Читайте такожУ мелітопольському зоопарку рятують двох тигренят (відео)

Протягом доби до гасіння пожеж залучалось 716 осіб та 166 од. техніки з них: від ДСНС 579 осіб та 113 од. техніки (в тому числі 3 вертольоти). Авіацією ДСНС (3 вертольоти) проводилось гасіння окремих  осередків тління (17 квітня здійснено 134 скиди – 268 т. води).

Водночас на території Житомирської області полум’ям охоплено більш ніж 2 тисячі гектарів лісу.

На території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

На території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

До гасіння залучено 655 чол. та 108 од. техніки, з них від ДСНС 125 чол. о/с та 31 од. техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тонн води).

У Зоні відчуження горить уже 5 лісництв

У Зоні відчуження та безумовного відселення пожежі охопили вже територію 5 лісництв. За даними ДСНС, радіаційний фон у Києві та області “в цілому в межах норми”.

Джерело: Держслужба з надзвичайних ситуацій

 

Дослівно: “Станом на 7 годину 18 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасіння пожеж на території  Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг”.

“В цілому радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.)”.

Деталі: На Житомирщині станом на 7 ранку суботи ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу та пеньків, при цьому відкритих осередків горіння не спостерігається.

 

Так, на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

На території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

Що передувало: Станом на ранок 17 квітня повідомлялося про пожежі на території4 лісництв на Київщині: Корогодського, Котовського, Дитятківського та Денисовецького.

У ДСНС заявляли, що піку загорянь сухостою і пожеж в екосистемах у Київській області очікують на вихідних, 18 та 19 квітня.

Передісторія:

  • У Чорнобильській зоні з 4 квітня гасять пожежу – 14 квітня відкритий вогонь вдалося погасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. 
  • 16 квітня від вечір вітер змінив напрямок – і у київському повітрі з’явилися продукти горіння, які принесло вітром з пожеж у Житомирській області та з зоні відчуження у Київській області. Киянам радили не відчиняти вікна.
  • Індекс якості повітря QIAir показав, що у деяких районах Києва індекс повітря знаходиться на позначці “небезпечно”.

 

Джерело: https://www.openforest.org.ua

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook