Майбутній ІТ-шник Владислав Харченко: дистанційне навчання - це чудова практика, можливість випробувати себе та своє вміння самоорганізовуватись

10 квітня 2020 року
  • Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

Доброго дня! Мене звати Владислав Харченко, студент 2-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» факультету інформаційних технологій. Дотримуючись карантину перебуваю зараз вдома з батьками та молодшим братиком у м. Києві.

  • Як у майбутнього айтішника чи виникли у Вас проблеми з навчанням в дистанційному режимі?

Проблем майже не виникало, головне це необхідно було самоорганізуватись і пояснити молодшому брату, чому мені потрібно вчитися, а не гратися з ним цілий день.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

Перш за все, це економія часу на дорогу, зазвичай у мене це займало близько 1,5 години в одну сторону. Зараз прокинувшись я одразу можу приступати до навчання, здобувати нові знання.

Ну і звичайно це чудова практика. IT індустрія доволі часто працює у дистанційному режимі. Тут і “коли” (розмови) із замовниками з усього світу та “мітінги” (зустрічі) із командою по Skype. Деякі компанії взагалі повністю працюють дистанційно, а після карантину кількість таких компаній на мою думку явно зросте. Тому для мене, як майбутнього фахівця в сфері інформаційних технологій, це надзвичайно гарний досвід.

  • Як майбутній фахівець, що б Ви порадили викладачам?

Мені справді приємно, що саме наші викладачі та студенти факультету інформаційних технологій очолили цю революцію переходу НУБіП України на дистанційне навчання. Викладачам інших факультетів пораджу наслідувати цьому прикладу та застосувати різноманітні системи, сервіси для організації освітнього процесу в умовах карантину.

  • Яку платформу для навчання використовувати?

Спочатку було трохи складно, і не зрозуміло яку платформу краще обрати із такої великої кількості можливих пропозицій. Як для навчання майбутніх фахівців в сфері ІТ нашими викладачами було обрано один із варіантів ‒ це Discord. Дана програма розроблялася для геймерів, але чудово підходить для навчальних цілей через те, що немає обмежень у кількості користувачів, а також має високу якість зв’язку.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

Через те, що я не витрачаю часу на дорогу, то у мене є можливість зайнятись улюбленими заняттями, а саме: музикою й удосконаленню своїх знань в різних сферах інформаційних технологій, на які раніше не вистачало часу.

  • Що для тебе дистанційне навчання під час карантину?

Дистанційне навчання це чудова практика, можливість випробувати себе та своє вміння самоорганізовуватись, час щоб спробувати те, що давно хотів і ніяк для цього не було можливості.

Валентина Корольчук,
асистент кафедри інформаційних систем і технологій,
наставник академічної групи 2 курсу
спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook