Засідання кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК в онлайн режимі

1 квітня 2020 року
     На жаль, події, які відбуваються сьогодні у світі через коронавірус зобов’язують людей пристосовуватись до нових умов життя, роботи і навчання. Зокрема в нашому університеті навчання студентів відбувається в дистанційній формі. Але робота пацівників кафедр і факультетів не може обмежуватись тільки викладанням дисциплін в навчальному порталі НУБіП України. Є потреба і в спілкуванні між викладачами для того, щоб обмінюватись досвідом роботи зі студентами й обговорювати нагальні питання, які накопичились у підрозділах університету за певний час.
   Викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, маючи досвід спілкування зі студентами в програмі ZOOM, вирішили провести засідання в онлайн форматі за допомогою цього сервісу 30 березня об 11.00 Насамперед, співробітники поцікавились здоров’ям один одного, умовами перебування на карантині та іншими буденними новинами.
 
 
     На порядок денний були винесенні такі питання:
1. Стан перебігу освітнього процесу за дистанційними технологіями.
2. Підсумки проміжної атестації студентів за 1 модуль.
3. Підготовка тез-доповідей на IХ-ту Міжнародну науково-практичну конференцію вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства».
4. Залучення учнів шкіл до участі у першому турі предметної олімпіади НУБіП України.
5. Підготовка статей до розміщення у виданнях, які входять до міжнародних наукво-метричних баз “Scopus” та  “W of S”.
     Обговорюючи перше питання, доцент Володимир Василів зазначив про необхідність мотивувати студентів опановувати навчальні дисципліни з допомогою сучасних освітніх навчальних платформ ZOOM, Webex і Teams. Учасники онлайн засідання поділились лайфхаками використання цих платформ. 
 
 
     Зокрема, доцент Жеплінська Марія показала, як можна ділитсь зі студентами під час онлайн занять презентаціями, відео, посиланнями, як спільно редагувати документи в програмі ZOOM. 
 
 
     Асистент Максим Гудзенко запропонував використовувати режим запису конференції для того, щоб студенти, які не мали можливості долучитись до онлайн заняття, могли переглянути його у зручний для себе час.
 
 
     Старший викладач Зінаїда Бурова поділилась психологічним тестом «Як почути себе під час карантину». Цікаві психологічні вправи надали ресурс співробітникам для продовження дистанційного навчання.
 
 
     В обговоренні другого питання взяв участь доцент Віктор Сарана. Він оприлюднив результати моніторингу стану проміжної атестації студентів. Доповідач зазначив, що 90% студентівпройшли проміжну атестацію по дисциплінам, які викладаються на кафедрі і цьому семестрі.
 
 
     Обговорюючи стан підготовки тез доповідей на IХ-ту Міжнародну науково-практичну конференцію вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», яка буде проводитись на базі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПКдоцент Марія Жеплінська зазначила, що від співробітників кафедри і студентів подано 38 тез доповідей. Кафедра активно готується до роботи секції конференції «Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК».
     Доцент Володимир Василів повідомив присутніх, що завдяки профорієнтаційній роботі співробітників кафедри вже дев’ять учнів шкіл відправили свої роботи до участі в першому турі предметної олімпіади НУБіП України. Але варто продовжити роботу в цьому напрямку використовуючи соціальні мережі та особисте дистанційне спілкування з учнями, батьками та предстаниками шкіл України.
     Доцент Михайло Муштрук повідомив, що співробітниками кафедри у цьому році подано вже п’ять статей на рецензію у наукові видання, які входять в науково-метричну базу “Scopus”. Але зупинятись на цьому не можна. Тому необхідно активізувати зусилля у напрямку опрацювання результатів наукових досліджень, які були проведені раніше, для висвітлення їх в тезах, статях і монографіях.
 
 
     Приємну новину сповістив професор Ігор Палмарчук, який долучився до спілкування пізніше. Наукова робота студентки 2-го курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Харчові технології» Анастасії Іволги зайняла третє місце за підсумками II-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології». Колеги привітали пана Ігора та його ученицю з цією подією, і побажали наснаги та успіхів у подальшій науковій і навчальній роботі.
 
     
     Також були обговорені й інші питання роботи кафедри, зокрема плани на квітень. На цьому порядок денний засідання був вичерпаний. Співробітники повернулись до виконання своїх справ.
 

            Бажаємо всім успіхів у роботі та міцного здоров’я!

 
Володимир Василів,
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook