Навчаємося протипожежній безпеці!

19 грудня 2019 року
     У гуртожитку № 1 студентського містечка НУБіП України, 18 грудня 2019 року, відбулися протипожежні навчання за участі директора студентського містечка Сергія Стецюка, працівників відділу пожежної безпеки та начальника відділу Володимира Матросова.

     Гуртожиток № 1 один з найстаріших і один з дерев’яних гуртожитків університету тому і розпочали навчання саме з нього. За легендою пожежа виникла на другому поверсі. Адміністрація гуртожитку після подачі команди про умовну пожежу спрацювала швидко та правильно: провели заходи з евакуації мешканців та діяли згідно своїх інструкцій.

  

  

     Начальник відділу Володимир Матросов розповів про основні дії та правила поведінки під час виникнення пожежі. Розглядались також всі можливі варіанти евакуації з приміщення гуртожитку, адже важливо знати де і які є запасні виходи з приміщення.

     Ні в якому разі не слід панікувати! – наголосив Сергій Стецюк, директор студентського містечка. Будь-яка пожежа починається із загорання, тому, у разі виникнення пожежі необхідно заздалегідь знати: де і які засоби пожежогасіння розміщуються та як ними користуватися.
     Провідний спеціаліст пожежного відділу Олександр Єрьоменко розповів про первинні засоби гасіння пожеж при початковій стадії його виникнення – це ручні пінні, вуглекислотні та порошкові вогнегасники, внутрішні пожежні крани, бочки з водою, ящики з піском, наголосив студентам які засоби пожежогасіння є в гуртожитку і де вони знаходяться.

     Провідний фахівець пожежного відділу Андрій Пасічник на власному прикладі продемонстрував використання порошкового вогнегасника і деякі студенти власноруч спробували погасити умовний вогонь.

     На закінчення пожежно-тактичних навчань, Сергій Стецюк вкотре наголосив мешканцям гуртожитку про жахливі наслідки виникнення пожеж. Звернув особливу увагу на запобігання їх виникнення. Зазначив, що проведення таких навчань допомагає працівникам та студентам зрозуміти основний алгоритм дій на випадок пожежі, а також відповів на запитання студентів.

     Будьте пильними та бережіть себе!

Мирослава Терлецька, Анастасія Солоп,
фахівці студентського містечка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook