Навчальна практика з дисципліни «Хімічний захист рослин»

10 липня 2019 року
Інститут захисту рослин НААН України

Навчальна практика з дисципліни

«Хімічний захист рослин»

 

Студенти спеціальності «Захист і карантин рослин» з метою закріплення теоретичних знань, отриманих ними під час вивчення дисципліни «Хімічний захист рослин з основами токсикології» разом зі своїм викладачем доцентом Лесею Бондаревою відвідали Інститут захисту рослин НААН України – головну установу науково-методичного центру із захисту рослин.

Заступник директора ІЗР з наукової роботи, доктор с.-г. наук Сергій Ретьман розповів студентам про історію становлення інституту, про головне завдання закладу, наукові програми, які координує інститут в межах усієї України і новітні тенденції в захисті рослин.

Наші бакалаври мали змогу оглянути лабораторії ентомології та стійкості рослин, аналітичної хімії пестицидів і екологічної біобезпеки рослин і біотехнології. Студенти дізналися багато нового від завідувачів цих лабораторій.

Цікавим моментом практики було ознайомлення з колекцією комах інституту. Далі студентам розповіли про методи досліджень розпаду діючих речовин пестицидів, поведінку пестицидів при захисті сільськогосподарських культур і інші не менш цікаві наукові дослідження.

Таким чином, на навчальній практиці студенти опановують ключові компетентності, що передбачають їхній особистісний, соціальний та інтелектуальний розвиток. Переповнені приємними та незабутніми враженнями, студенти чекають наступного літа, щоб вкотре отримати нові знання та використати їх на практиці в майбутньому.

Керівник практики доцент Леся Бондарева і студенти щиро вдячні керівництву і співробітникам Інституту захисту рослин за пізнавальну екскурсію для майбутніх фахівців із захисту рослин!

 

Доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

Леся Бондарева

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook