Спільний безкоштовний проект від програми імені Фулбрайта та механіко-технологічного факультету НУБіП України з вивчення англійської мови – вдало розпочато

18 травня 2019 року
     Європейський вибір України відкриває нові перспективи співробітництва із розвинутими країнами континенту. Тому, однією з пріоритетних тенденції вищої освіти в Україні на сучасному етапі, як загалом і в Європі, є посилення та поглиблення набутих знань. Відгуком на ці наміри є зростаючий попит студентів університету, викладачів і науковців до курсів англійської мови.

     Розуміючи важливість сучасних тенденцій, керівництвом механіко-технологічного факультету було поставлено за мету впровадити в навчальний процес некомерційні курси. А це, як відомо – не проста задача.
     На жаль, отримали безліч відмов, звертаючись до різних організацій, проте, не секрет, що інженери не звикли відступати! За підтримки Ярослава Миколайовича Михайловича, було розпочато співпрацю з організацією імені Фулбрайта. Данна програма фінансується урядом США та протягом не одного десятиліття займає лідируючу позицію у системі міжнародної освіти. Підтримує ідею взаємодії та взаєморозуміння, поваги до різних культур та світоглядів. Успішно функціонує в світі вже не одне десятиліття, а в Україні працює з 1992 року – понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США, більше 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

     І ось уже тиждень на механіко-технологічному факультеті з американським викладачем працюють 3 групи, з різним рівнем володіння мовою, як викладачі так і студенти із задоволенням навчаються. Головна мета наших занять — спілкування без мовних бар’єрів, тренування навичок говоріння та адаптації до сприйняття на слух носія мови. Особливо активні наші випускники – бакалаври, вони не нехтують можливістю вдосконалити мовні навички перед вступом в магістратуру.

Любов Шимко,
відповідальна за міжнародну діяльність
на механіко-технологічному факультеті 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook