Змагання з шахів за програмою 29-ої спартакіади «Здоров’я» серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України 2018-2019 навчального року

25 лютого 2019 року
Навчальний корпус №9, кафедра фізичного виховання

     25 лютого 2019 року (понеділок) о 1500 в навчальному корпусі №9 відбудуться збори представників команд 29-ої спартакіади “Здоров’я” серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України 2018-2019 навчального року з шахів.

     Порядок денний зборів:

  • оголошення регламенту турніру і місця проведення;
  • жеребкування команд;
  • інформація з організації і проведення змагань: роз’яснення умов Положення про змагання, правил проведення змагань.

     Витяг з регламенту проведення змагань з шахів. Змагання командні. Склад команди на тур 5 осіб, з яких має бути не менше 1 жінки і 5 запасних, всього 10 осіб. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру. Кожна команда приходить на тур з двома комплектами шахів. Основний склад визначається за першим туром. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці. Запасний гравець може грати на будь-якій дошці. На четвертій дошці грають тільки жінки. Якщо команда не з’явилася на змагання впродовж 15 хвилин, їй зараховується поразка. До кожного туру змагань допускається команда, до складу якої входить не менше 2-ох учасників. Команді на гру відводиться 60 хвилин контрольного часу. Якщо партію не завершено протягом 60 хвилин, суддя встановлює суперникам по 5 хвилин до завершення партії (за шаховим годинником). За погодженням сторін партія може проходити з контролем часу по 30 хвилин кожному учаснику (за наявністю вільного шахового годинника). За перемогу у партії учаснику нараховується 1 бал, за нічию – 0,5 бали, поразка – 0 балів.
     Систему розіграшу визначає головний суддя змагань за сіткою Winner`s або за коловою системою чи по групах і доводить інформацію на зборах представників команд.

     Учасники. У спартакіаді “Здоров’я” беруть участь науково-педагогічні, наукові працівники і співробітники структурних підрозділів НУБіП України. Студенти і аспіранти НУБіП України денної форми навчання, які за сумісництвом є співробітниками НУБіП України, до участі у змаганнях спартакіади “Здоров’я” не допускаються. Вік учасників спартакіади „Здоров’я” без обмежень.

     Заявки на участь у змаганнях підписані деканом факультету або директором ННІ з печаткою факультету/ННІ, подаються головному судді змагань на зборах представників команд або безпосередньо перед початком першого туру, в якому грає команда. Зразок заявки розміщено на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/Положення про змагання, бланки заявок (https://nubip.edu.ua/node/3318).

     У заявках обов’язково зазначається повна назва факультету, ННІ, структурного підрозділу, прізвище, ім’я по батькові спортсмена (повністю), вчене звання, посада працівника.

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету,
головний секретар спартакіади студентів НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook