Науковий семінар на кафедрі інформаційних систем

17 січня 2019 року
НУБіП України
На кафедрі інформаційних систем відбувся науковий семінар з питань створення систем інформаційного забезпечення аграрного комплексу України та розвитку електронного дорадництва.
Завідувач кафедри Швиденко М.З. проінформував присутніх про основні розробки кафедри, зокрема викладач Рогоза К.Г. є співвиконавцем НДР № 110/546-пр «Cтворення інтерактивної консалтингової системи для сільського туризму», а доценти Садко М.Г., Харченко В.В. ведуть наукові дослідження в рамках ініціативної теми "Інформаційно-аналітична система розвитку сільських територій» (держ. реєстр. номер № 0117U006800). Спільно з кафедрою землеробства та гербології планується підготувати проект «Наукове обґрунтування та розроблення системи управління родючістю ґрунтів».
Також кафедра приділяє велику увагу науково-інноваційній діяльності, а саме впровадженню системи електронного дорадництва спільно з Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України.
Професор кафедри інформаційних систем Попрозман Н.В. доповіла, що веде наукові дослідження  в сфері формування стратегії економічного розвитку аграрного виробництва, зокрема прогнозування індикаторів попередження кризи. Результати наукової діяльності висвітлені у 4 статтях у періодичних виданнях, що включені до науко метричних баз Scopus або Web of Science. Планується підготовка проекту для участі в конкурсі на отримання гранту МОН.
    
Доцент кафедри інформаційних систем Силантьєв С.О. звернув увагу на необхідність залучення студентів до наукової роботи. Так під його керівництвом наукові доробки студентів кафедри інформаційних систем висвітлені у дистанційній конференції Глобальної Академічної Програми SAS Institute у відповідності до договору про співробітництво №127 від 24.09.2018 і приєднання до Глобальної Академічної Програми SAS Institute. Шість студентів отримали дипломи Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт SAS Україна, а студент спеціальності "Комп'ютерні науки" А. Волохов став переможецем конкурсу. Також за сприяння доцента Силантьєва С.О. студенти приєднались до Європейської Програми підвищення професійних компетенцій, що відбувалась за програмою Європейського тижня коду у 2018 році (Code Week 2018). За результатами проведення активних розробок і взаємодії з міжнародною компанією Unity студент кафедри інформаційних систем Красільніков В.О. отримав статус амбассадора міжнародної компанії Unity.
Під час обговорення було підкреслено необхідність посилення науково-інноваційної роботи та підготовки міжкафедральних проектів з питань розробки інформаційно-аналітичних систем.
На науковому семінарі виступила декан факультету інформаційних систем Глазунова О.Г., яка окреслила виклики, програмні засади та інтеграційні основи наукових досліджень факультету.
 
Завідувач кафедри інформаційних систем Швиденко М.З.         
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook