Підсумки 2018 року та стратегія розвитку факультету інформаційних технологій на 2019 рік

28 грудня 2018 року

     27 грудня 2018 року на факультеті інформаційних технологій відбулися збори трудового колективу в ході яких декан Глазунова Олена Григорівна підвела підсумки за результатами діяльності факультету у 2018 році та визначила основні завдання колективу на 2019 рік.

     Олена Григорівна розпочала із того, що факультет постійно розвивається, про що свідчить діяльність 5 кафедр, які функціонують на факультеті. Освітній процес підготовки майбутніх фахівців з інформаційних технологій та економічної кібернетики забезпечують висококваліфікований науково-педагогічний склад, який нараховує 16 докторів наук, 35 кандидатів наук та 21 викладач без наукового ступеня.
     На сьогоднішній день на факультеті навчається 722 студенти за 4 спеціальностями: «Економічна кібернетика», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Інженерія програмного забезпечення». Також цьогорічним досягненням всього колективу є ліцензування для освітнього ступеня «Бакалавр» нової спеціальності «Кібербезпека» та акредитація трьох освітньо-професійних програм ОС «Магістр»: 051 Економіка (Економічна кібернетика), 122 Комп'ютерні науки (Інформаційні управляючі системи і технології); 122 Комп'ютерні науки (Комп'ютерний еколого-економічний моніторинг).

     На факультеті функціонують 7 навчальних лабораторій, а саме: проектування цифрових пристроїв, вбудованих систем та інтернет-речей, комп’ютерних мереж «Академія Cisco», веб-технологій, інформаційних управляючих систем, Microsoft Imagine Academy, Apple-центр.
     Ще одним важливим кроком факультету є система сертифікації викладачів та студентів, що є можливою завдяки співпраці факультету з ІТ-корпораціями та функціонуванню ІТ-академій (Microsoft Imagine Academy, Cisco Academy, Центр компетенції 1С, SAS) на базі факультету. Науково-педагогічні працівники факультету організовують навчальні заняття для студентів в умовах змішаного та перевернутого навчання, застосовують проектні методи навчання в межах практико-орієнтованих завдань, залучають лекторів із провідних ІТ-компаній.

     Наукова діяльність відзначена значним прогресом і досягненням цілей, які були визначені минулого року. У 2018 році науковий доробок факультету доповнився 27 публікаціями у виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та Web of Science.
     На факультеті було проведено олімпіаду з програмування ACM ICPC, щорічні міжнародні та всеукраїнські конференції: «Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві та природокористуванні», «Цифрова освіта в природничих університетах»: обговорено ключові компетентності у суспільстві знань, «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», «Теоретичні та прикладні аспекти розробки комп’ютерних систем». Вперше проведено хакатон Інтернет речей спільно з компанією Cisco для студентів різних спеціальностей університету.

     На факультеті створено сприятливе середовище для розкриття таланту кожного студента в різних художніх колективах кафедри культурології, клубах за інтересами, що функціонують в університеті та на факультеті зокрема.
     За результатами студентських спортивних змагань чоловіча команда факультету з баскетболу посіла І місце серед команд НУБіП України та жіноча команда з волейболу посіла I місце серед команд НУБіП України. ІV місце в змаганнях з шашок серед команд НУБіП України зайняли студенти факультету. У змаганнях із шахів серед першокурсників студенти факультету зайняли призові місця, а саме: Олександр ПоставничийІ місце, Родіон Козаченко – ІІ місце, Єлизавета Трохимчук – ІІІ місце.
     Спортивним відділом студентської організації факультету започатковано спортивні змагання між спеціальностями з футболу, баскетболу та волейболу. із перехідними кубками від випускників.

     У обговоренні звіту взяли участь завідувач кафедри комп’ютерних наук – Голуб Белла Львівна, доцент кафедри інформаційних систем – Садко Михайло Григорович, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж – Касаткін Дмитро Юрійович, завідувач кафедри економічної кібернетики – Скрипник Андрій Васильович.

     Після позитивної оцінки діяльності факультету, звіт декана Глазунової Олени Григорівни був одноголосно затверджений на зборах трудового колективу.

Тетяна Волошина,
заступник декана факультету інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook