Студенти-курсанти відвідали музей історії НУБіП України

13 грудня 2018, 9:00

11 грудня студенти 1 курсу 1 та 2 груп факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарне забезпечення військ (сил)» разом із наставниками Жуковським М.О. і Кос’янчук Н.І. відвідали музей історії НУБіП України

Екскурсія розпочалася з експозиції «Сільське господарство на теренах України», де було представлено різноманітну діяльність у сільському господарстві та елементи побуту і життя тогочасних жителів України за часів Трипільської культури, до і після Хрещення Київської Русі. Цікаву гіпотезу про походження історичної назви Голосієво м. Києва розповіла Чумак Тетяна Миколаївна. Студентам було цікаво дізнатися історичні етапи становлення НУБіП України, архітекторів навчальних корпусів, їх трагічну долю, перших очільників інститутів та факультетів.

Багато експонатів присвячено героям Другої Світової війни війни, викладачам та студентам, які віддали свої життя за оборону Києва і України. Окремим стендом представлено видатних героїв Революції Гідності та військового конфлікту на сході України.

Екскурсія продовжилася ознайомленням з факультетами, інститутами, їх основною діяльністю та численними друкованими підручниками і довідниками, науковими і практичними здобутками та напрямами їх подальшого розвитку.
Студенти зацікавлено слухали про видатних випускників НУБіП України різних часів, які займали або очолювали керівні посади різних країн Європи та Азії.
Дуже багато експонатів передали в музей викладачі та студенти, що поповнює історичну скарбницю минулого та сучасного розвитку університету і України в цілому.

Щиро вдячні директору музею Поливач Марії Анатоліївні за збереження і поповнення музею історії і Чумак Тетяні Миколаївні за змістовну і повчальну екскурсію.

Наставники 1 та 2 групи 1 курсу
факультету ветеринарної медицини
спеціальності «Ветеринарне забезпечення
військ (сил)»
Кос’янчук Н.І.
Жуковським М.О.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook