Більше 600 школярів Голосіївського району відвідали НУБіП та військову кафедру в рамках військово-патріотичних заходів

1 березня 2018 року

      Ідея провести таку зустріч народилася в Голосіївській райдержадміністрації, представники якої звернулися до ректора університету Станіслава Ніколаєнка і знайшли розуміння. А згодом до учасників приєдналися представники Державної прикордонної служби України, і таким чином сформувався формат зібрання.

     На правах господаря гостей – одинидцятикласників Голосіївського району столиці вітав ректор Станіслав Ніколаєнко, який презентував університет, його структуру і можливості та особливо наголосив на тому, що державі сьогодні як повітря потрібен патріотизм. Його відсутність – це головний стримуючий момент розвитку країни. Тому в НУБіП патріотичному вихованню молоді, підготовці захисників надають такого важливого значення. Тут працює одна з кращих в Україні кафедр військової підготовки (у чому школярі мали можливість переконатися під час екскурсій).

     А ще в університеті готують фахівця, який буде потрібен завжди. Тому що люди, які спеціалізуються фактично на тому, як прогодувати людство і зберегти екологію планети, будуть затребувані в світі, де йде четверта промислова революція, котра передбачає симбіоз біо- та цифрових технологій. Те, що сьогодні, попри складні погодні умови, до НУБіП завітало стільки завтрашніх абітурієнтів показує, що молодь це прекрасно розуміє, підкреслив ректор.

     Про Державну прикордонну службу України, її структуру, проект «Нове обличчя кордону» тощо розповів начальник окремого регіонального центру комплектування ДПСУ м. Києва полковник Олександр Москвітін. А потім до їхньої уваги було представлено фільм, де все це було показано більш детально.

     Коментуючи вибір вишу для проведення такої зустрічі, один з її ініціаторів генерал-майор у відставці Сергій Савін сказав: взагалі вважаю НУБіП найкращим університетом! Я працював з його випускниками – офіцерами, які навчалися на факультеті ветеринарної медицини і кафедрі військової підготовки, і переконався у їхній фаховості. Тут працює мій товариш – Василь Моісеєв, який очолює Голосіївську районну організацію ветеранів прикордонників, з якою я співпрацюю як заступник голови Всеукраїнської організації ветеранів прикордонників. А ще свого часу саме за сприяння Станіслава Ніколаєнка, який тоді був міністром освіти і науки, нам вдалося реформувати систему вищої освіти підготовки прикордонників.

Ірина Білоус


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook