Нарада завідувачів кафедр та провідних викладачів Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

30 січня 2018, 13:38
НУБіП України

30 січня 2017 р. відбулася нарада завідувачів кафедр та провідних викладачів Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології із проректором з навчальної і виховної роботи Квашею Сергієм Миколайовичем.

Засідання відкрив декан факультету, професор Доля ММ., який закцентував увагу присутніх на основних проблемах, що стоять перед колективом. Зокрема, посилення важливої якісної теоретичної і практичної підготовки студентів, а також профорієнтаційної роботи студентів, підготовки кадрів вищої кваліфікації, насамперед – докторів наук. Відмітив особливість і важливість збільшення надходжень спец коштів за рахунок госпдоговорів та інших джерел із залученням бізнесу для зміцнення матеріально-технічної бази факультету.

За минулий рік на факультеті відбулося незначне зменшення контингенту студентів майже на 100 осіб, хоча показники прийому практично не змінилися. Загалом це відбулося за рахунок випуску магістрів 2 року навчання та відрахування студентів. Це викликало певне занепокоєння і потребує термінового посилення  профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді, регіональних коледжів і технікумів відповідного профілю.

Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу присутніх на необхідності пошуку інновацій в усіх сферах навчального процесу, науковій діяльності, а також профорієнтаційній роботі факультету, участі науково-педагогічних представників у роботі органів установ і відомств певного профілю. Питання посилення профорієнтації на факультеті, виконання заходів щодо підтвердження статусу дослідницького та нового курсу розвитку університету. Вказав на важливість підняття ролі кафедри, кожного професора і викладача.

В обговоренні прийняли участь професор Стародуб М.Ф., професор Макаренко Н.А., Чайка В.М., доцент Лікар Я.О., заступники декана Дрозд П.Ю. та Рибалко Ю.В.

 

 

 

 

Виступаючі звернули увагу на важливість сучасного вдосконалення навчальних планів, зокрема, оптимізації кількості дисциплін у семестрі, як для бакалаврів так і магістрів. Зокрема, широко використовувати електронні навчальні курси. Особливої уваги набули питання збільшення кількості зустрічей з фахівцями-практиками для підвищення практичних навичок студентів, і нові методи роботи із напряму мотивації як студентів так і науково-педагогічних працівників у тому числі до вивчення іноземних мов.

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook