Європейський інститут інновацій і технологій: можливості співпраці в рамках Горизонт 2020

12 вересня 2017 року

    Представники НУБіП України – керівник НКП Горизонт 2020 Наталія Демешкант, заступник директора УЛЯБП АПК Оксана Самкова та начальник фінансово-економічного відділу УЛЯБП АПК Ольга Лось взяли участь у робочій зустрічі з представлення можливостей участі науковців із країн Східної Європи (EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS) у заходах, передбачених проектом EIT Food (European Institute of Innovation and Technology).
     Захід відбувся на базі факультету менеджменту Варшавського університету під головуванням директора північно-східного центру EIT Food, професора Варшавського університету Криштофа Клімцевіча (на фото в центрі).

     У ньому взяли участь широке коло європейських експертів з Франції, Італії, Естонії, Румунії, Португалії, які представили досвід своїх країн щодо розбудови професійних об’єднань під егідою EIT Food (EIT Hubs). Координатор з міжнародних проектів з питань політичної підтримки та відносин зі стейкхолдерами європейської комісії Катеріна Сереті відзначала, що метою даного проекту є підтримка створення в продовж найближчих семи років близько 350 агро-стартапів; навчання понад 10 тис. студентів на магістерських програмах, підтриманих проектом EIT Food; розвиток 290 нових продуктів, сервісів, або технологій; зменшення до 2030 року на 40% забруднення парниковими газами від виробництв агро- та харчового сектору. Значна увага та підтримка в цих аспектах буде приділена східноєвропейським партнерам.

  

     Відповідно до представленої на зустрічі програми реалізації проекту EIT Food, починаючи з листопада 2017 року, будуть оголошені ряд конкурсів, у яких можуть взяти участь також науковці та студенти з українських наукових та освітніх установ.
     Для оперативного відслідковування оголошених конкурсів рекомендуємо підписатися на розсилку повідомлень з сайту проекту www.eitfood.eu.

     Подробиці функціонування EIT Food та можливості співпраці з партнерами даного проекту будуть представлені на найближчому інформаційному дні Горизонт 2020, який відбудеться 20 вересня 2017 р. на базі НУБіП України (про місце та час заходу буде повідомлено додатково в оголошеннях університету).


Сергій Бондаренко,
керівник супроводу міжнародних проектів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook