На факультеті аграрного менеджменту розпочинає роботу лабораторія з інвестиційного проектування

22 серпня 2017 року
Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту

22 серпня 2017 року у новоствореній лабораторії з інвестиційного проектування (аудиторія № 614, корпус № 10) відбулося засідання кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту  факультету аграрного менеджменту. Лабораторія обладнана новою комп’ютерною технікою, придбаною за кошти Університету та облаштована необхідними матеріально-технічними засобами завдяки підтримці працівників кафедри та спонсорів.

Завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Лідія Василівна привітала присутніх та представила нових співробітників кафедри – фахівців з інвестиційного та проектного менеджменту, написання міжнародних проектів, визначила основні напрями науково-педагогічної діяльності на 2017-2018 навчальний рік і наголосила, що оновлення складу кафедри  дозволить у новому навчальному році підвищити якість підготовки не лише майбутніх високопрофесійних менеджерів започаткованої освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», а й залучити до написання інвестиційних проектів інші факультети Університету та тісніше співпрацювати з бізнесом.

 

Серед напрямів роботи лабораторії з інвестиційного проектування на новий навчальний рік: виконання наукових досліджень на замовлення; впровадження результатів досліджень і розробок у виробництво; надання наукових, консультаційних, експертних та інших видів послуг кафедрам, структурним підрозділам Університету та підприємствам України. Під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту та фахівців різного галузевого спрямування, як нашого Університету, так і провідних бізнес-структур, завдяки новітньому програмному забезпеченню, під час навчання студенти опанують проектування у MS Project та аналіз даних у SPSS, написання проектів та визначення його кількісних та якісних показників, управління часом, комунікаціями та ризиками проектів, планування проектів  та управління бізнес-процесами.

Професор кафедри, доктор економічних наук Мостенська Тетяна Леонідівна та доцент кафедри, кандидат економічних наук Луцков Віталій Олегович доповіли про результати Вступної кампанії за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Нова освітня програма «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» спрямована на підготовку фахівців з розроблення інвестиційної політики компаній та управління проектами, пошуку міжнародних програм та грантів і визначення джерел інвестування. Для студентів відкриваються можливості освоєння написання проектів, а отримані ними у процесі навчання знання та навики дозволять працювати project-менеджерами, координаторами та керівниками інвестиційних та бізнес-проектів, інвестиційними менеджерами, аналітиками та консультантами, керівниками інвестиційних відділів на підприємствах  різних галузей економіки та сфер діяльності, у інвестиційних компаніях та інвестиційних підрозділах великих підприємств.

На засіданні також обговорено проект плану роботи кафедри на 2017-2018 навчальний рік, у якому визначено основні напрями навчально-методичної, науково-дослідної та організаційно-виховної роботи, розвитку співробітництва з базовими підприємствами та установами, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри та ін.


    Серед перспективних завдань навчальної та навчально-методичної роботи кафедри, які окреслила завідувач – вдосконалення робочих програм з навчальних дисциплін, запровадження у навчальний процес новітніх методів навчання, у тому числі електронних навчальних курсів на навчально-інформаційному порталі НУБіП України elearn.nubip.edu.ua.

На засіданні також було прийнято рішення щодо розвитку співпраці з Поморською академією (м. Слупськ, Польща) та Університетом Foggia (Італія), з якими Національним університетом біоресурсів і природокористування України за ініціативи кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту вже підписано угоди щодо формування спільних програм навчання для отримання студентами нової магістерської програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» подвійних дипломів.

Серед перспективних напрямів міжнародної діяльності кафедри – продовження роботи з налагодження та розширення співробітництва з Вищою школою бізнесу (Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University) (м. Новий Сонч, Польща), Вроцлавським економічним університетом (Польща), Суспільною академією наук (м. Лодзь, Польща), Щецинським університетом (Польща) та іншими зарубіжними навчальними закладами щодо обміну студентами та викладачами, створення спільних навчальних програм, розроблення програм подвійних дипломів, проведення спільних наукових досліджень з можливістю подальшої публікації їх результатів, організації та проведення міжнародних конференцій.


Окремим блоком на засіданні було обговорено розподіл доручень між співробітниками кафедри. Зокрема, у 2017-2018 навчальному році заплановано з новим керівником – кандидатом економічних наук Лобунець Тетяною Валеріївною – розширити дослідницькі та практичні горизонти роботи студентського наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення», здобутки якого було відзначено дипломом другого ступеня за результатами конкурсу студентських наукових гуртків в рамках VІ фестивалю студентської науки Університету (травень 2017 р.)

Співробітниками кафедри також було обговорено основні напрями підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з учнями випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів і студентами коледжів – майбутніми абітурієнтами факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Ірина Барановська

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook