НДГ «Великоснітинське» може стати першим на Київщині опорним пунктом у розмноженні і поширенні сортів Селекційно-генетичного інституту НААН

16 серпня 2017 року

 

  Керівництво університету ставить перед навчально-дослідними господарствами завдання щорічно підвищувати виробництво зернових культур та поліпшувати якість вирощеного зерна. В першу чергу це стосується НДГ «Великоснітинське ім. О.В. Музиченка».

    Щоб досягти цього, днями представники господарства і відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики побували у Селекційно-генетичному інституті НААН (м. Одеса) з конкретною метою: придбати насіння високопродуктивних сортів селекції цього інституту. За словами начальника відділу Василя Туринського, поїздка вдалася. Були проведені переговори з керівництвом інституту та провідними селекціонерами. Як результат, підібрано 5 вітчизняних сортів озимої пшениці – Нота одеська, Ліра одеська, Мудрість одеська, Епоха одеська, Журавка для посіву у НДГ «Великоснітинське ім. О.В. Музиченка». Будуть придбані високі репродукції – супереліта та еліта.

Зрозумівши серйозність намірів, наші партнери висловили пропозицію господарству стати першим у Київській області опорним пунктом у розмноженні і поширенні сортів Селекційно-генетичного інституту НААН. І знайшли розуміння.

Ірина Артемчук,
старший науковий співробітник

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook