Третьокурсники факультету землевпорядкування вивчають особливості стереознімання

20 травня 2017 року

     На початку травня група третьокурсників факультету землевпорядкування під керівництвом доцента кафедри управління земельними ресурсами Євгена Бутенка провела стереознімання елементів заднього двору навчального корпусу №6.

 

     Для цього знадобилася сучасна цифрова камера та штатив, а також спеціалізоване програмне забезпечення для обробки стереопар та створення 3D зображень. Використовувалася програма «Stereo Photo Maker English Edition» компанії «Masuji & David Sykes». Це програмне забезпечення придатне виключно для обробки стереопар знімків.
      В результаті знімань отримали анагліф-зображення із стереоскопічним ефектом, який можна було спостерігати, одягнувши спеціальні окуляри.
     Як відомо, бінокулярний зір дозволяє спостерігати об'ємне зображення предметів місцевості і визначати відстані між цими предметами. Більшість завдань фотограмметрії із більшою точністю і продуктивністю вирішують при використанні пари знімків, яка називається стереопарою. Стереопару отримують із стереоскопічних знімань.
     Оскільки об'ємне зображення предметів можна спостерігати не тільки на місцевості, але й на двох плоских зображеннях цих предметів, то його можна побачити неозброєним оком або за допомогою спеціальних оптичних приладів. 

 

Стереозображення створене 3-ю групою 3-го курсу факультету землевпорядкування 

Юлія Пономаренко,
студентка 3 курсу факультету землевпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook