Пройшли підвищення кваліфікації лікарі ветеринарної медицини-токсикологи

27 березня 2017, 9:15

З 13 по 24 березня 2017 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації НУБіП України, кафедра фармакології та токсикології спільно з Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи провели курси підвищення кваліфікації за напрямом «Завідувачі лабораторіями, завідувачі секторами, головні, провідні фахівці, лікарі ветеринарної медицини-токсикологи з рідинної хроматографії, лікарі ветеринарної медицини-мікологи з мікологічних досліджень».
Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:
1.    Завдання та перспективи удосконалення хіміко-токсикологічних досліджень. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів у продуктах тваринного та рослинного походження, кормах та діагностика захворювань незаразної етіології. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.

2.    Вимоги до визначення забруднювачів в продукції тваринного та рослинного походження при внутрішньодержавному виробництві, імпорті та експорті. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.

3.    Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог.

4.    Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.

5.    Гриби-продуценти мікотоксинів. Ідентифікація токсичних грибів. Санітарно-мікологічна оцінка кормів. Визначення токсичності за допомогою інфузорії тетрахімени-періформіс, біопроба на шкірі кроля.

6.    Принципи тонкошарової хроматографії при визначенні мікотоксинів. Принцип високоефективної рідинної хроматографії.
Проводячи заняття не залишили без увага таку серйозну складову як профорієнтаційна робота. Завідувач кафедри фармакології та токсикології професор Духницький Володимир Богданович презентував відеоматеріали про університет та факультет, ознайомив з умовами вступу до НУБіП України у 2017 році.

Було надано детальну інформацію про спеціальності, які можна отримати в НУБіП України, про перспективи навчання, працевлаштування випускників та можливості міжнародного стажування студентів. Особливо було приділено увагу про навчання в магістратурі та аспірантурі. Отримана інформація не залишилась без уваги і мала активне обговорення.

По завершенню навчання слухачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.
 

 

Бойко Г.В.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook